10 Nieuwe iOS 9 features

  • 29 sep 0

Energiebesparingsmodus

Voor de iPhone heeft iOS 9 een Energiebesparingsmodus geïntroduceerd om de batterij te besparen. Als deze feature ingeschakeld is dan worden bepaald achtergrond processen gestopt en worden apps niet op de achtergrond ververst waardoor de batterijduur toeneemt. Het is mogelijk om de feature automatisch in te schakelen als de batterij nog maar 20 procent over heeft maar je kunt het ook handmatig inschakelen.

Meer informatie over het batterijgebruik

In eerdere versies van iOS was het al mogelijk om te zien welke apps het meest verbruiken. Deze informatie is in iOS 9 verder uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om in te zien hoeveel de app actief op het scherm is geweest en hoeveel tijd het op de achtergrond actief was. De informatie is te vinden door te gaan naar Instellingen > Batterij > klok icoon bovenaan de app lijst.

ios9logo

Foto’s verbergen

In iOS 9 zijn veel nieuwe features toegevoegd aan de Foto’s app. Er is nu ook de optie om de foto’s te verbergen die je niet wilt zien. Door één of meerdere foto’s te selecteren komt er een verberg optie beschikbaar in het menu. De verborgen foto is dan nog wel te zien in de Albums en op deze plek is het ook mogelijk om de foto weer zichtbaar te maken.

Openbaar vervoer in Maps

De Kaarten app van Apple heeft een update gekregen in iOS 9. De app ondersteunt nu ook routebeschrijvingen binnen het openbaar vervoer. Er zijn echter op dit moment nog maar weinig steden ter wereld ondersteund worden.

Wi-Fi assist

Voor de iPhone is standaard een nieuwe feature ingeschakeld; Wi-Fi assist. Deze nieuwe feature verbreekt de verbinding met een langzaam Wi-Fi netwerk en schakelt snel over naar het snellere mobiele netwerk. Dit voorkomt dat je voor een langere periode verbonden bent met een trage Wi-Fi verbinding terwijl het mobiele netwerk sneller is. Het in- en uitschakelen van Wi-Fi Assist kan in de Instellingen app gedaan worden.

iPad toetsenbord veranderen in een trackpad

Alhoewel er geen muis gebruikt kan worden voor de iPad is er wel een trackpad functie toegevoegd aan iOS 9. Door twee keer met twee vingers te drukken op het toetenbord en dit vast te houden wordt het trackpad ingeschakeld. Het is dan makkelijker om tekst te selecteren of de cursor van positie te veranderen.

instellingenzoeken

Zoeken binnen Instellingen

De Instellingen app van iOS wordt veel gebruikt. Doordat er veel instellingen zijn is het niet altijd makkelijk om de juiste instelling te vinden in het menu. In iOS 9 is het nu mogelijk om te zoeken binnen de Instellingen app. Het zoekveld is te vinden aan de bovenkant van het hoofdscherm van de Instellingen app.

Toetsenbord vernieuwingen

Het toetsenbord in iOS heeft lange tijd alleen maar hoofdletters getoond. Met de Shift toets kon er gekozen worden voor hoofdletters of juist niet maar dit was voor veel gebruikers moeilijk te begrijpen. De letters op het toetsenbord werden altijd in hoofdletters getoond, ook al was de Shift toets uitgeschakeld. In iOS 9 worden de letters in kleine letters vertoond en hoofdletters als de Shift toets actief is.

Apple Pay snelkoppeling

Apple Pay was nog niet bereikbaar met een fysieke button maar dat is in iOS 9 veranderd. Door twee keer op de home button te drukken wordt Passbook geopend. Het is niet meer nodig om de iPhone te unlocken en de app op te zoeken om Apple Pay te gebruiken.

Selfie en Screenshot mappen

De frontcamera van de iPhone wordt bijna alleen maar gebruikt voor selfies. Normaal gesproken komen de selfies in dezelfde map als de normale foto’s maar in iOS 9 niet. iOS 9 beschikt over een eigen selfies map binnen de Foto’s app zodat je sneller de selfies kunt bekijken. Hetzelfde is gedaan voor screenshots die nu ook te vinden zijn in een eigen map.


Leave A Comment