1,7 miljard omzet door Apple Watch

  • 02 nov 0

Apple heeft tot op heden nooit naar buiten gebracht hoeveel geld de Apple Watch heeft opgeleverd. Uit de financiële kwartaalverslagen van Apple valt echter te lezen dat de Apple Watch al zo’n 1,7 miljard dollar heeft opgeleverd. Dit meldt Venture Beat die allerlei interessante cijfers heeft gevonden in het laatste kwartaalverslag van Apple.

Hoge kosten research en development

Apple blijkt aantoonbaar bezig te zijn met de ontwikkeling van nieuwe producten en hier wordt dan ook veel geld ingestoken. Zo is er dit jaar 8,1 miljard dollar uitgegeven aan research en development. In 2014 was dat zes miljard, in 2013 4,5 miljard en in 2012 3,4 miljard. Het aantal personeelsleden is ook aanzienlijk gegroeid. In september 2014 werkten er zo’n 92.600 fulltime medewerkers bij het bedrijf en in 2015 waren dat er al 110.000. Iets meer dan de helft van deze medewerkers werkt bij de 463 Apple Stores van Apple.

Verkoop van de iPhone

Het financiële resultaat van het bedrijf is vrijwel geheel afhankelijk van de verkoop van de iPhone waarschuwt Apple beleggers. Wanneer de verkoop van de iPhone instort kan dit de winstcijfers van het bedrijf beïnvloeden. Het afgelopen jaar is er door Apple 11,4 miljard aan winst uitgekeerd. Drie jaar geleden is het bedrijf begonnen met het uitkeren van winst aan zijn aandeelhouders. Ook heeft Apple nog voor 104 miljard dollar aan eigen aandelen teruggekocht.

Verkoop Apple Watch

De Apple Watch was slechts in 6 van de 12 maanden in 2015 te koop in de winkels. Door Apple worden geen precieze cijfers vrijgegeven maar Venture Beats komt uit op een winst van 1,7 miljard dollar na wat rekenwerk. Ook zijn er in het verslag negatieve cijfers te vinden. De verkoopcijfers van de iPad en iPad zijn gedaald. De winst van de iPhone en Apple Watch maken dit weer goed.


Leave A Comment