5 Onmisbare veiligheidstips voor de iPhone

  • 11 aug 0

De iPhone zelf is niet alleen een waardevol product maar ook de persoonlijke en gevoelige informatie die erop staat is veel waard. Doordat de iPhone niet alleen als telefoon gebruikt wordt maar voor bijna alles is het essentieel om aan de veiligheid van de iPhone te denken. De iPhone zelf en de inhoud moet beveiligd zijn tegen aanvallen, hackers maar ook tegen diefstal en ongewenst gebruik door iemand anders. Er zijn verschillende manieren om de iPhone te beveiligen zodat de informatie en de iPhone zelf veiliger zijn.

Gebruik een pincode

De vergrendeling met behulp van een pincode is de eerste bescherming tegen ongewenst gebruik van de iPhone. De pincode is dan nodig om toegang te krijgen tot de iPhone. Het is mogelijk om een eenvoudige 4-cijferige pincode te gebruiken maar een complexe code is ook mogelijk met alle toetsen van het normale toetsenbord. Dit maakt het nog moeilijker om de pincode te kraken. De pincode kan ingesteld worden door te gaan naar Instellingen > Toegangscode. Kies vervolgens voor Zet code aan. Het is belangrijk dat deze code goed onthouden wordt. De code is iedere keer nodig om toegang te krijgen tot de iPhone. Schakel Eenvoudige code uit om een moeilijke code te gebruiken.

Automatisch slot

Met het automatische slot wordt de iPhone automatisch na een bepaalde periode van inactiviteit vergrendeld. Er kan een keuze gemaakt worden tussen 1 en 5 minuten van inactiviteit. Als het automatische slot in werking is dan moet de pincode ingevoerd worden om de iPhone te ontgrendelen. Automatisch slot kan ingesteld worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Automatisch slot.

Zoek mijn iPhone

De Zoek iPhone app staat standaard op de iPhone geïnstalleerd. Met de app is het mogelijk om het apparaat te lokaliseren en te vergrendelen als deze verloren of gestolen is. Dit kan gedaan worden vanaf iedere computer. De Apple ID en het wachtwoord is het enige dat nodig is. Het lokaliseren van de iPhone wordt gedaan via iCloud.com. Het is op deze website van Apple mogelijk om de Lost Mode in te schakelen. Er kan dan een waarschuwingsbericht getoond worden op de iPhone en de vinder kan het opgegeven nummer bellen waarop je bereikbaar bent. Dit kan ingeschakeld worden via Instellingen > iCloud. Log in met de Apple ID en zet Zoek mijn iPhone aan.

Met de Zoek mijn iPhone app ingeschakeld is er een extra beveiliging. Dit wordt Activeringsslot genoemd. Dit is ontworpen om te voorkomen dat iemand anders de iPhone kan gebruiken als deze verloren of gestolen is. De iPhone wordt dan onbruikbaar voor de persoon die de iPhone wil gebruiken of doorverkopen. De Apple ID en het wachtwoord zijn dan nodig voor het volgende gedaan kan worden:

  • Zoek mijn iPhone uitschakelen.
  • iPhone wissen.
  • De iPhone opnieuw activeren en gebruiken.

iCloud.com

Als de iPhone vervolgens kwijtgeraakt of gestolen is dan is de iPhone te lokaliseren. Het is dan wel nodig dat de iPhone een dataverbinding heeft en een GPS signaal. Gebruik een web browser om naar iCloud.com te gaan en log in met je Apple ID. Klik vervolgens op Find My iPhone. De locatie van de iPhone wordt vervolgens getoond op een kaart. Het is dan ook mogelijk om de Lost Mode in te schakelen.

Back-up maken

Het is altijd belangrijk om een back-up te maken. Vooral als de iPhone ooit verloren wordt of gestolen komt de back-up goed van pas. Je wil immers niet dat alle persoonlijke en belangrijke data op de iPhone verloren gaat. Met iCloud is het mogelijk om van alles op de iPhone een back-up te maken. Dit zijn de e-mails, contacten, herinneringen, favorieten, documenten, foto’s en meer. Dit kan allemaal bereikt worden via de iCloud website. iCloud biedt standaard 5GB gratis opslagruimte aan voor de back-up van gegevens. Back-ups via iCloud kan ingeschakeld worden door te gaan naar Instellingen > iCloud > Schakel alle apps in waar je een back-up van wilt. De back-up naar iCloud wordt vervolgens geregeld gemaakt als er een Wifi verbinding is.


Leave A Comment