7 tips om de iPhone batterij langer mee te laten gaan

  • 05 jul 0

Batterijgebruik van apps

In de recente versies van iOS is het mogelijk om het batterijgebruik van apps in te zien. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik. Het batterijgebruik van apps wordt vervolgens getoond over de afgelopen 24 uur en de afgelopen 7 dagen. Het gebruik van de batterij wordt in percentages weergegeven. Als je weet welke apps veel gebruik maken van de batterij kun je het gebruik van deze apps verminderen zodat de batterij langer meegaat. Bekijk ook de apps die op de achtergrond gebruikt worden.

Helderheid van het display

Een iPhone heeft een goede resolutie met veel pixels per inch. Om deze pixels te verlichten gebruikt de iPhone de batterij. Door de goede kwaliteit van het display is het geen verassing dat dit een grote verbruiker van de batterij is. Hoe lichter het scherm wordt weergegeven, hoe meer er gebruik wordt gemaakt van de batterij. De helderheid van het scherm kan de batterijduur verlengen of verkorten.

Door de helderheid van het display te verminderen kan de batterij langer meegaan. De helderheid van het display kan aangepast worden door van onder naar boven te swipen. Met de slider met het zonnetje aan beide kanten kan de helderheid gewijzigd worden door deze naar linken te swipen. Het is hiernaast mogelijk om naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid te gaan. Schakel “Pas automatisch aan” uit zodat de iPhone de helderheid steeds verhoogd wanneer deze denkt dat het nodig is.

Automatisch vergrendelen van de iPhone

Als de iPhone aan is en niet ontgrendeld dan wordt de batterij gebruikt. Ontgrendel de iPhone als deze niet meer gebruikt wordt. Om de batterij langer mee te laten gaan gebruik dan de automatische vergrendeling. De iPhone wordt dan automatisch vergrendeld. Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen > Automatisch slot te gaan. Zet het automatische slot aan op 1 minuut. De iPhone vergrendeld dan automatisch als de iPhone 1 minuut niet gebruikt wordt. Het is echter nog beter om de iPhone direct de vergrendelen door de Power button in te drukken als de iPhone niet gebruikt wordt.

Vliegtuigmodus

De antenne is een grootverbruiker van de batterij. Deze is continu op zoek naar een signaal van een mobiel of Wifi netwerk. Iedere keer dat je beweegt verandert de positie van de telefoon waardoor het signaal verandert. Om dit te voorkomen kan de vliegtuigmodus ingeschakeld worden. Dit stopt het verbruik van de antenne doordat het geen signaal zoekt. Er wordt dan geen data ontvangen of verstuurd en het is ook niet mogelijk om te bellen of gebeld te worden. De vliegtuigmodus kan ingeschakeld worden door naar Instellingen > Vliegtuigmodus te gaan en deze in te schakelen. Als de vliegtuigmodus ingeschakeld is dan kan er nog wel gebruik gemaakt worden van Wifi. Door de vliegtuigmodus in te schakel wordt de batterijduur verlengd.

Bluetooth uitschakelen

Bluetooth is een handige functie maar het is vaak niet nodig om het continu aan te hebben. Controleer of Bluetooth aan staan door naar Instellingen > Bluetooth en schakel dit uit. Na een iOS update wordt Bluetooth weer ingeschakeld. Schakel Bluetooth na een iOS update weer uit.

Push e-mail uitschakelen

De iPhone kan e-mail direct ophalen van de server als er nieuwe e-mail binnenkomt. Dit wordt een Push e-mail genoemd. Als je geen enkele e-mail wilt missen en direct op de hoogte wilt zijn van een nieuwe e-mail dan is Push e-mail handig. De server wordt dan constant gecontroleerd op nieuwe e-mail. Om de batterijduur te verlengen is het mogelijk om Push e-mail uit schakelen. Dit doe je door naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Nieuwe gegevens te gaan en Push uit te schakelen. Vervolgens kun je Fetch inschakelen waarbij er elk kwartier, half uur, uur of handmatig nieuwe gegevens opgehaald worden.

Batterij iPhone kalibreren

Als de batterij van de iPhone snel leegloopt dan kan het helpen om de batterij van de iPhone te kalibreren. De iPhone batterij wordt gekalibreerd door de batterij volledig leeg te laten lopen zonder op te laden. Vervolgens wordt de batterij weer volledig opgeladen tot 100%. Apple raadt iedereen aan om dit periodiek te doen. Het kalibreren zorgt ervoor dat de iPhone de batterijduur beter kan inschatten.


Leave A Comment