iPhone abonnement afkopen, opzeggen of verlengen

  • 08 jun 0

Als je een iPhone abonnement afgesloten hebt dan zit je hier voor een vastgestelde periode aan vast. Hoelang dit is hangt af van het abonnement dat je hebt. De meeste telefoonabonnementen worden afgesloten voor 12 of 24 maanden.

iPhone Abonnement afkopen

Tijdens de looptijd van het contract is het alleen mogelijk om het abonnement stop te zetten door een bedrag te betalen. Dit een abonnement afkopen genoemd. Het bedrag voor het afkopen wordt bepaald aan de hand van de periode dat het abonnement nog loopt. Normaal gesproken bestaat het bedrag uit het aantal maanden dat het abonnement nog loopt vermenigvuldigt met het maandtarief. Elke provider heeft bepaalde voorwaarden waaraan voldaan moet worden om een abonnement af te kopen. Zo is het mogelijk dat er geen nummerbehoud aangevraagd mag zijn. De exacte voorwaarden zijn te lezen op de website van de provider.

iPhone Abonnement opzeggen

Na de looptijd is het mogelijk om het iPhone abonnement op ieder moment op te zeggen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Als je het abonnement na de looptijd op wilt zeggen doe dit dan minimaal 1 maand van tevoren. Het abonnement wordt dan beëindigd op de einddatum van het contract. Als je het nummer wilt behouden dan is het nodig om een nieuw iPhone abonnement af te sluiten voordat de oude verloopt. Het is voor providers niet mogelijk om nummerbehoud uit te voeren voor gedeactiveerde nummers.

iPhone Abonnement verlengen

Als je tevreden bent met de service van de provider dan is het mogelijk om het iPhone abonnement te verlengen. Zelfs als je ergens anders een betere deal gevonden hebt kan het lonen om te informeren bij de huidige provider. De provider kan mogelijk een vergelijkbare deal aanbieden om je niet te verliezen als klant. Het is mogelijk om 4 maanden voor het einde van het contract een abonnement te verlengen. Er kan dan wederom gekozen worden voor een nieuwe telefoon als het niet om een sim only abonnement gaat.


Leave A Comment