‘App thinning’ werkt nog niet

  • 01 okt 0

App thinning is een verbetering die is doorgevoerd in iOS 9. Het is een ruimtebesparende techniek die op dit moment echter nog niet werkt. Apple laat aan app-ontwikkelaars weten dat app thinning nog niet naar behoren werkt door problemen met back-ups via iCloud.

Opslag van data

Het idee achter het nieuwe app thinning is dat een apparaat alleen de noodzakelijke app-data lokaal opslaat. Hierdoor nemen apps minder ruimte in beslag. Pas wanneer het nodig is wordt overige data ook gedownload. Dit kan bijvoorbeeld zijn in een spel, wanneer je naar een volgend level gaat wordt er extra data gedownload. Ook download het apparaat overige interface-elementen niet die bijvoorbeeld voor een ander apparaat zijn bedoeld. Het apparaat dat jij gebruikt downloadt niet de universele app maar alleen de versie die geschikt is voor jouw apparaat.

Deze techniek maakt dat iOS apps een stuk compacter zijn. Ook zal overige oude data worden gewist en componenten van een app kunnen met andere apps worden gedeeld. Dit alles levert enorm veel besparing op. Dit is handig voor wie beschikt over een iPad of iPhone met minder opslagruimte. App thinning werkt op dit moment dus nog niet naar behoren. Momenteel kunnen gebruikers alleen nog maar de universele apps downloaden. In de App Store staan op het moment een aantal dubbele apps, dit zou te maken kunnen met app thinning. App thinning zal pas echt werken wanneer de problemen met back-ups zijn opgelost via iCloud.


Leave A Comment