Apple aangeklaagd

  • 20 mei 0

Deze week is er een aanklacht ingediend door Debra Hilton, een vrouw uit Florida. Debra Hilton heeft Apple aangeklaagd om een defect in de iPhone 4, de aan en uitknop van het toestel zou snel kapot gaan. Volgens haar wist Apple van dit probleem, maar weigert het probleem op te lossen. Hilton eist een schadevergoeding van 5 miljoen dollar voor haar en de duizenden gebruikers die ook door dit defect zouden zijn getroffen. Zij bereidt een ‘class action suit’ voor, hier kunnen duizenden gedupeerden zich bij aansluiten. Het bedrijf wordt in deze zaak aangeklaagd voor een bedrag van 5 miljoen dollar uit naam van alle getroffen gebruikers.

Veel aan/uit knoppen van de iPhone 4 modellen gaan kapot net na dat de garantie is verlopen volgens de aanklacht. Een reparatie zou dan voor de consument 149,99 dollar kosten. Hilton stelt dat Apple altijd al afwist van dit gebrek, tijdens de productie, marketing en verkoop van de iPhone. Toch weigert het bedrijf de iPhones te repareren. De oorzaak van een defecte aan/uit knop zou een broos kabeltje zijn dat deze knop aanstuurt.

In 2010 ging de iPhone 4 al in de verkoop. Hilton start echter nu pas haar rechtszaak, de reden hiervan is niet bekend. In haar aanklacht verwijst Hilton naar een forum waarop vele anderen klagen over hetzelfde probleem. Apple heeft nog niet gereageerd op de rechtszaak.


Leave A Comment