Apple gaat stoppen met productie iPhone 5C

  • 04 dec 0

Taiwanese bronnen melden dat de productie van de iPhone 5C medio 2015 zal worden gestopt. Op dat moment zal de iPhone 5C zo’n anderhalf jaar in de verkoop zijn geweest. Het is op dit moment de laatste smartphone van Apple die nog officieel in de verkoop is en niet beschikt over een Touch ID-sensor.

Succes of niet?
Het is niet duidelijk of de iPhone 5C achteraf gezien als een succes voor Apple kan worden beschouwd. Apple komt zelf niet per model met cijfers over hoeveel exemplaren er precies zijn verkocht, het is dus niet te zeggen of het model een echt succes is geweest. De plastic iPhone krijgt echter geen vervolg, dit zou de indicatie kunnen geven dat de verwachtingen die Apple had met het lanceren van het toestel niet zijn waargemaakt.

CEO Tim Cook leek toch echter best te spreken over de plastic smartphone. Hij noemde de iPhone 5C eerder dit jaar: ‘de aanjager van de stijgende verkoopcijfers van de iPhone’. Medio 2014 behoorde de iPhone 5C tot de top vijf van bestverkochte toestellen volgens het onderzoek van Computerpoint Research. Toch zal de productie van de plastic smartphone van Apple worden stopgezet, halverwege 2015 zullen producenten Wistron en Foxconn stoppen met de productie.


Leave A Comment