Apple in hoger beroep in patentzaak Samsung

  • 08 sep 0

In patentzaak tegen Samsung gaat Apple in hoger beroep. Apple doet dit om alsnog een verkoopverbod af te dwingen. Met dit hoger beroep van Apple gaat de juridische strijd tussen de beide bedrijven door. Eerder kondigden Apple en Samsung nog aan de meeste rechtszaken die nog liepen te zullen staken.

Verkoopverbod op Samsung smartphones niet rechtvaardig
De Amerikaanse rechter oordeelde dat het niet rechtvaardig is om een verkoopverbod op Samsung smartphones op te leggen. Tegen de uitspraak van de Amerikaanse rechter is Apple nu van plan in hoger beroep te gaan. Apple zou volgens rechter Lucy Koh niet voldoende hebben bewezen dat het ‘significant’ heeft geleden door de verkoop van de smartphones van Samsung die inbreuk zouden maken op de patenten van Apple. Dit meldde The New York Times. Ook heeft Apple niet aangetoond dat de schade die zou zijn geleden door de patentinbreuk van Samsung werd veroorzaakt.

Het is de zoveelste rechtszaak tussen beide partijen en hier werd eerder al geoordeeld dat Samsung een schadevergoeding wegens de patentinbreuk moet betalen. Het bedrag dat zou worden betaald is omgerekend zo’n 86 miljoen euro. Dit is echter een aanzienlijk lager bedrag dan het bedrag waar Apple in de rechtszaak om had gevraagd. Apple wilde 1,6 miljard euro schadevergoeding zien en Apple gaat daarom in hoger beroep. Ook Samsung ging in beroep tegen de schadevergoeding die is opgelegd.

Al jaren voeren Samsung en Apple een juridische strijd. Er zijn al een aantal schadevergoedingen opgelegd maar Samsung wordt hierdoor niet in haar bedrijfsvoering beïnvloed. De bedrijven lieten eerder nog weten dat de meeste rechtszaken tegen elkaar zullen vervallen.


Leave A Comment