Apple lanceert iOS 6.1

  • 29 jan 0

Apple heeft een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem iOS uitgebracht. De nieuwste versie, iOS 6.1, brengt verschillende stabiliteitsverbeteringen met zich mee en ook enkele nieuwe functies. iOS 6.1 is geen grote update maar heeft vooral een aantal technische verbeteringen, oplossingen voor bugs en er zijn tweaks voor ontwikkelaars doorgevoerd.

Het nieuwe systeem neemt een aantal waarneembare veranderingen met zich mee. Zo wordt allereerst ondersteuning van meer LTE-netwerken toegevoegd. Voor Nederland en België is deze verbetering echter niet relevant omdat deze gebieden nog niet worden ondersteund. Voor wie gebruik maakt van iTunes Match is het nu mogelijk om afzonderlijke nummers te downloaden uit iCloud. Om de advertentie identificatie opnieuw in te stellen is ook een nieuwe knop toegevoegd. De Apple Maps app bevat een duidelijkere link voor het delen van locaties en de beveiliging voor het instellen van iCloud is verbeterd. Daarnaast zijn ook de muziekknoppen op het ontgrendelingsscherm veranderd.

De nieuwste update is gemakkelijk te downloaden door op het iOS apparaat naar instellingen te gaan. Vervolgens drukt men op Algemeen en Software-update. Het nieuwe besturingssysteem wordt uitgebracht voor de iPhone 5, 4S, 3GS, maar ook voor de iPad 2, de iPad derde tot en met vierde generatie, de iPad mini en de iPod touch vierde en vijfde generatie.


Leave A Comment