Apple start inruilprogramma voor Android toestellen

  • 18 mrt 0

Apple zal waarschijnlijk binnenkort korting geven bij aankoop van een iPhone indien je hiervoor je Android-toestel bij het bedrijf inlevert. Apple hoopt hierdoor nog meer smartphones te gaan verkopen.
Dit meldt 9 to 5 Mac op basis van anonieme bronnen. Het inruilprogramma van Apple zal binnen enkele weken gaan starten aldus de website.

Cursussen voor het personeel

Deze week zal het winkelpersoneel van Apple al met cursussen gaan starten. Het personeel leert tijdens deze cursussen onder andere hoe contacten van een Android-toestel moeten worden overgezet naar een iPhone. Ook zal het personeel leren hoe de prijs van een Android telefoon moet worden bepaald. De geschatte waarde van een Android-toestel zal daarna worden afgetrokken van de prijs van de gekozen iPhone. Apple had al eerder dit soort inruilprogramma’s maar voorheen kon alleen een oude iPhone worden ingeruild. Nu zal het dus ook mogelijk worden om een Android- of Blackberry-telefoon bij Apple in te ruilen voor korting op een nieuwe iPhone.

Wanneer start het inruilprogramma?

Wanneer het inruilprogramma van Apple precies gaat starten is nog niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk zal het programma allereerst alleen in de Verenigde Staten actief zijn. Vervolgens wordt het programma eventueel ook uitgerold naar Canada en Europa. Al een hele tijd probeert Apple het makkelijker te maken voor Android-gebruikers om over te stappen op een iPhone. Zo kwam het bedrijf vorig jaar al met een speciale website waarop wordt uitgelegd hoe gebruikers overstappen van Android naar iOS. De iPhone 6 is op het moment de best verkochte smartphone van Apple ooit. De fabrikant blijkt hier nog geen genoegen mee te nemen en wil nog meer gebruikers overhalen om te kiezen voor een iPhone.


Leave A Comment