Apple wil meer geld zien van Samsung voor inbreuk op patenten

  • 30 dec 0

Ruim een week geleden besloot de rechter dat Samsung aan Apple 548 miljoen dollar moet betalen wegens inbreuk op patenten. Apple vraagt nu nog eens 180 miljoen dollar van Samsung. Reuters meldt dat Apple afgelopen week nieuwe documenten bij de rechter heeft ingediend waarmee het bedrijf nog eens 180 miljoen dollar extra van Samsung vraagt.

Apple wil meer geld van Samsung ontvangen omdat het bedrijf nog vijf apparaten op de markt heeft die allen inbreuk maken op de patenten van Apple. In 2011 spande Apple een rechtszaak aan vanwege de smartphones van Samsung die leken op het ontwerp van de iPhone. Apple werd een jaar later door de jury in het gelijkt gesteld, er werd besloten dat Samsung de patenten van Apple had geschonden. Er waren onder meer gelijkenissen te zien in het design van de app iconen en in de voorkant van de smartphones. Daarnaast maakten de smartphones gebruik van andere patenten van Apple zoals multi touch en inzoomen door te tappen.

In eerste instantie moest Samsung 930 miljoen dollar betalen aan Apple. Dit bedrag werd in hoger beroep verlaagd naar 548,2 miljoen dollar. Dit bedrag is overigens al betaald door Samsung aan Apple. Voor Apple is dit toch niet genoeg. Beide partijen leken eerder tot overeenstemming te zijn gekomen.


Leave A Comment