Back-up van de iPhone

  • 04 mei 0

Als je een keer alle data kwijt bent geraakt op een smartphone dan weet je hoe belangrijk het is om een back-up te maken. Door de iPhone met de desktop pc of laptop te verbinden kan er een back-up gemaakt worden met iTunes. Synchroniseer de iPhone zodat alles wat op de iPhone staat ook op de pc komt te staan. Dit is de back-up die nodig is om alle contacten, foto’s en dergelijke zeker te stellen. Controleer of de back-up goed gelukt is voordat je alle data verwijdert van de iPhone. Als je hiermee klaar bent volgt dan de volgende stappen om de data te verwijderen.

  1. Ga naar de Instellingen app en zoek naar Algemeen en klik er vervolgens op
  2. Scroll naar beneden tot Stel opnieuw in en klik erop
  3. Er volgt een lijst met verschillende opties. De iPhone wordt terug gezet naar de fabrieksinstellingen door op Herstel alle instellingen te klikken.
  4. Als je alle data wilt verwijderen dan is het ook nodig om op Wis alle inhoud en instellingen te klikken
  5. Bevestig dit vervolgens om de data te verwijderen

iPhone resetten en de data verwijderen

De iPhone is voor veel mensen een soort van mini computer waarin alles wordt opgeslagen dat men nodig heeft. Dit kunnen wachtwoorden zijn maar ook zakelijke documenten. Deze gegevens mogen niet in handen vallen van derden. Dit zou een ernstige veiligheidsbedreiging zijn. Als je van plan bent om de iPhone weg te geven, te verkopen of op te sturen voor een reparatie dan is het belangrijk dat alle data verwijderd is op de iPhone. Als je dit niet doet en de iPhone valt in verkeerde handen dan kan zich het volgende voordoen:

  • Accounts kunnen gehackt worden
  • De persoon kan bij al je email komen
  • De persoon kan achter je wachtwoorden komen
  • Identiteitsfraude

Leave A Comment