Betere beveiliging voor iCloud

  • 29 feb 0

Apple is bezig om de beveiliging van iCloud te verbeteren. De iCloud-encryptie voor gebruikers wordt versterkt. Dit blijkt uit een bericht in de Financial Times dat verschijnt nadat Tim Cook de FBI-zaak die loopt wel uitvechten desnoods voor het Hooggerechtshof. De spanning tussen de FBI en Apple blijft groot. Apple zou daarom de iCloud-encryptie zo erg versterken dat Apple zelf ook niet meer de accountinformatie van gebruikers kan inzien. Dit zal betekenen dat je als gebruiker je wachtwoord goed moet onthouden van de iCloud-account. Apple kan je niet helpen het wachtwoord herstellen wanneer je het kwijtraakt.

Opening in iOS voor FBI

Deze beveiliging is er om hackers tegen te gaan maar ook om een nieuwe blokkade te vormen voor de FBI. De FBI eiste al eerder dat er voor de opsporingsdienst een opening in iOS werd gemaakt om wachtwoorden ongelimiteerd in de iPhone in te voeren. Zo zou de FBI het toestel van een terrorist willen inzien. De iPhone blokkeert normaal vanzelf wanneer er zes keer achter elkaar een fout wachtwoord wordt ingevoerd. Voor de FBI kan het hierdoor lang duren voordat de iPhone van de terrorist is ontgrendeld. Tussen de FBI en Apple loopt daarom een rechtszaak.

Microsoft, Google, Twitter en Facebook hebben al aangegeven Apple te steunen. Bill Gates biedt de FBI echter steun. De rechtszaak betekent een splitsing in twee kampen tussen verschillende invloedrijke partijen. Het is afwachten wie er in het gelijk wordt gesteld en wat de gevolgen hiervan zijn voor de privacy van iPhone gebruikers.


Leave A Comment