Controleren of een iPhone simlockvrij is?

  • 04 apr 0

Een iPhone is simlock vrij wanneer het mogelijk is om simkaarten van alle providers voor het toestel te gebruiken. Wanneer de iPhone niet simlock vrij is, kan alleen een simkaart van de provider waar het toestel is aangeschaft worden gebruikt. Een simlock vrije iPhone heeft het voordeel dat de gebruiker hiermee zelf een provider en een abonnement kan kiezen. Veel iPhones zijn bij aanschaf simlock vrij, maar dit is niet altijd het geval. Of het toestel simlock vrij is kan bij de aanschaf worden vermeld. Is dit niet geheel duidelijk, vraag hier dan naar.

Controleren of er een simlock op het toestel zit
Is bij aanschaf van de iPhone niet duidelijk of het toestel simlock vrij is of heeft men het toestel al in bezit, dan zijn er 2 manieren om dit te controleren. Als eerst kan aan de hand van het IMEI-nummer worden gecontroleerd of het toestel simlock vrij is. Dit nummer vindt men onder Instellingen>algemeen>info. Onderaan treft men het 15-cijferige IMEI nummer. Dit nummer kan worden ingevoerd bij een registry-dienst online zoals http://www.imei.info. Hier moet een account worden aangemaakt zodat vervolgens het IMEI-nummer kan worden ingevoerd. Na het invoeren wordt de status gecontroleerd en wordt zichtbaar of het toestel simlock vrij is of niet.

Een tweede manier om te controleren of de iPhone simlock vrij is kan met behulp van een simkaart van een andere provider. Verwijder de simkaart uit het toestel en breng de andere simkaart in. Lukt het vervolgens om met de iPhone te bellen of te sms’en, dan is de iPhone simlock vrij.


Leave A Comment