De iPhone 6 en 6 Plus met één hand te bedienen: Bereikbaarheid

  • 05 aug 0

Voordat de iPhone 6 en 6 Plus uitkwamen was het altijd mogelijk om de iPhone met één hand te bedienen. Dat is nu niet meer het geval door de grotere iPhones. De iPhone 6 heeft een 4,7 inch display en de 6 Plus is nog groter met een 5,5 inch display. Dit zorgt ervoor dat de iPhone nog maar moeilijk met één hand te bedienen is. Om dit toch te kunnen doen heeft Apple voor een feature gezorgd die dit mogelijk maakt met de grotere iPhones. Deze functie heet Bereikbaarheid (Reachability).

Bereikbaarheid werkt op de volgende manier:

  • Tik twee keer snel achter elkaar op de Home button.
  • Het gehele scherm komt vervolgens naar beneden zodat je alle elementen aan de bovenkant van het scherm beter kunt bereiken. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet een vreemde houding met je vingers aan te nemen om bij de bovenste apps te kunnen komen.
  • De positie wordt voor circa 6 seconden vastgehouden zodat je voldoende tijd hebt.

Bereikbaarheid werkt op het Home scherm, de standaard apps maar ook in apps van derden. De makers van apps hoeven niets aan te passen om Bereikbaarheid te kunnen gebruiken. De functie wordt uitgevoerd door het iOS besturingssysteem. Het werkt alleen niet voor het Lock scherm van de iPhone. Het scherm komt bij de iPhone 6 Plus verder naar beneden dan bij de iPhone 6. Dit komt met name door het grotere display.

Inschakelen en uitschakelen van Bereikbaarheid

Bereikbaarheid is standaard ingeschakeld op de iPhone 6 en 6 Plus. De functie kan echter uitgeschakeld worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid. Vervolgens kan Bereikbaarheid uitgeschakeld worden.

iphone6plus-bereikbaarheid


Leave A Comment