De ontwikkeling van iOS 9

  • 11 feb 0

Apple is bezig met de ontwikkeling van updates van iOS 8 maar zou ook al bezig zijn met de ontwikkeling van iOS 9. Bronnen melden tegen 9to5Mac dat Apple met iOS 9 de focus zal leggen op het verbeteren van de stabiliteit van het besturingssysteem maar het systeem niet zal gaan ontwikkelen met allerlei nieuwe functies. De codenaam voor iOS 9 is ‘Monarch’. De Site meldt dat de nieuwe versie vooral verbeteringen onder de motorkap bevat. De gebruiker zal er op visueel gebied dus niet veel van gaan merken.

De focus bij Apple zou bij iOS 9 vooral liggen op het fixen van bugs en ook op het waarborgen van de stabiliteit. Ook is de bedoeling dat het nieuwe besturingssysteem beter zal gaan presteren. Dit vindt het bedrijf belangrijker dan het toevoegen van grote en nieuwe functies. Ook wil Apple de grootte van het systeem binnen de perken houden. Hiermee wordt vooral gedacht aan klanten die beschikken over een apparaat met ‘slechts’ 16GB aan opslaggeheugen. Apple kreeg namelijk veel kritiek na de uitrol van iOS 8, het besturingssysteem neemt namelijk veel ruimte in beslag.

Waarschijnlijk zal Apple in september iOS 9 aankondigen. Dit doet het bedrijf eigenlijk altijd, een nieuw besturingssysteem wordt tegelijkertijd aangekondigd met de release van nieuwe iPhones. Op dit moment is Apple ook nog druk aan het werk aan iOS 8. Een nieuwe release, iOS 8.2, zal waarschijnlijk in maart verschijnen. Inmiddels is voor ontwikkelaars ook al een betaversie van iOS 8.3 beschikbaar.


Leave A Comment