Eerste verkoopcijfers van de iPhone 7

  • 29 sep 0

Volgens Ming Chi-Kuo, een bekende analist, liggen de verkoopcijfers van de iPhone 7 erg hoog maar zullen het aantal verkochte iPhone 7 exemplaren niet hetzelfde aantal halen als het aantal verkochte iPhone 6S exemplaren. Kuo had al voordat Apple de iPhone 7 aankondigde zijn bedenkingen over de verkoopcijfers van het nieuwe exemplaar. De iPhone 7 is ten opzichte van zijn voorganger weinig vernieuwend, veel gebruikers zullen daarom mogelijk hun huidige iPhone langer gebruiken in plaats van dat zij een nieuwe iPhone 7 bestellen.

Betere verkopen dan verwacht

Volgens de notitie van Kuo verkopen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus wel beter dan verwacht. Mogelijk is de reden hiervoor dat de Galaxy Note 7 massaal is teruggeroepen. Klanten die van plan waren een Note 7 aan te schaffen hebben mogelijk een overstap gemaakt naar Apple en de iPhone 7 Plus besteld. De iPhone 7 Plus beschikt over een indrukwekkende camera aan de achterzijde met dubbele lens. Deze wordt door veel gebruikers geprezen.

Gitzwart populair

De nieuwe kleur gitzwart doet het ook erg goed. Zo’n 30 tot 35 procent van alle voorbestellingen bestaat uit de kleur gitzwart. In China is dit zelfs 45 tot 50 procent geweest van alle vooraf bestelde iPhones. De kleur blijkt lastiger te produceren en slechts 60 tot 70 procent van de zwarte exemplaren blijkt bruikbaar. De iPhone 7 was dit jaar in 28 landen te koop vanaf de release, de iPhone 6S was op de eerste dag slechts in 12 landen verkrijgbaar. Kuo denkt niet dat er een record zal worden gevestigd met de verkoop van de iPhone 7. Er zullen zo’n 70 tot 75 miljoen exemplaren worden verkocht volgens zijn analyse.


Leave A Comment