Gebruikte of tweedehands iPhone kopen

  • 04 jun 0

Een gebruikte iPhone kan net zo goed zijn als een nieuw model maar het prijsverschil is groot. Een tweedehands of gebruikte iPhone is de goedkoopste manier om een iPhone te kopen. Voordat je een tweedehands iPhone koopt is het goed dat je je van tevoren voorbereid. Door je huiswerk te doen en vooraf kennis op te doen voorkom je dat je een kat in de zak koopt en een miskoop doet.

Informatie over de verkoper

Er zijn veel verkopers actief op tweedehands websites zoals Marktplaats en Ebay. Verkoper die al lang actief zijn op de website zijn doorgaans betrouwbaarder alhoewel dit geen garantie is. Bij Marktplaats is onder de gebruikersnaam te zien hoelang iemand al lid is. Bij Ebay is meer informatie te vinden over het verleden van de verkoper zoals een verkopersbeoordeling. Controleer de ervaringen van anderen met deze verkoper. Stel de verkoper vragen over de iPhone; waarom wordt deze verkocht, hoelang kan het toestel zonder opladen en of er zichtbare schade is aan het toestel. Zonder vragen te stellen krijg je geen antwoorden. Als een verkoper niet duidelijk is of de vragen niet beantwoord kijk dan verder voor een andere iPhone.

Persoonlijke aankoop

Op tweedehands websites komt veel fraude voor waarbij het product wel betaald wordt maar niet geleverd. Om dit te voorkomen is het nodig om vooraf geen geld over te maken. Spreek persoonlijk met de verkoper af om de iPhone te kopen. Een betrouwbare verkoper heeft er geen problemen mee dat je langskomt om de iPhone te testen voordat je de iPhone koopt. Dit voorkomt dat je betaalt voor een iPhone die nooit geleverd wordt.


Leave A Comment