Geen 3,5 mm audio ingang voor iPhone 7

  • 01 dec 0

Het verhaal gaat dat Apple plannen heeft om in de iPhone 7 en in de iPhone 7 Plus niet meer te voorzien van een 3,5 mm audio-ingang. Het geluid zal in plaats daarvan via de Lightning-poort gaan. Dit maakt dat de iPhone een stuk dunner kan worden gemaakt. De 3,5 mm-ingang maakt nu dat de iPhone niet veel dunner kan worden gemaakt.

Lightning-connector

Als oplossing hiervoor heeft Apple bedacht dat de nieuwe iPhone wordt geleverd met oortelefoons met een Lightning-connector en niet met een 3,5 mm-stekkertje. De Lightning-poort dient op dit moment om de iPhone op te laden of te synchroniseren met de computer door middel van een connector. De Japanse website Mac Otakara komt nu met het nieuws dat de poort nu ook voor andere doeleinden gaat dienen in de iPhone 7. De website heeft het vaker bij het rechte eind gehad wat betreft iPhone-geruchten. De website vertelt niet van welke bronnen het gerucht afkomstig is.

Nog dunner

De iPhone kan een millimeter dunner worden dan nu wanneer de 3,5 mm ingang weg wordt gelaten. Op dit moment zijn de iPhone 6S en de 6S Plus 7,1 en 7,3 mm dun. Deze zouden dan wel 6,1 en 6,3 mm dun kunnen worden. Op dit moment bestaan er al oortelefoons die beschikken over een Lightning-connector in plaats van een 3,5 mm stekker. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij JBL en Philips. Waarschijnlijk komen de stekkers met een verloopstekkertje zodat alle oortjes kunnen worden aangesloten op de iPhone.


Leave A Comment