Hoe erachter komen welke apps de iPhone batterij leegmaken?

  • 27 aug 0

Hoelang de batterij meegaat wordt steeds belangrijker. Met behulp van de instellingen van de iPhone kan de batterijduur verlengd worden. De batterijduur hangt voor het grootste deel af van hoeveel de iPhone gebruikt wordt. Hiernaast zijn er nog apps die meer verbruiken dan andere apps. Zo zijn er apps die zelfs nog op de achtergrond blijven lopen. In iOS 8 is nu mogelijk om er precies achter te komen welke apps het meest van de batterij verbruiken. Bekijk welke apps veel van de batterij verbruiken:

  • Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik

Onder Batterijgebruik zijn alle apps zichtbaar die het meest gebruiken van de batterij. Dit wordt weergegeven als een percentage. Deze percentages geven aan hoeveel batterijlading iedere app gebruikt als de iPhone niet wordt opgeladen. De standaard weergave staat op de afgelopen 24 uur. Er is echter ook een weergave van de afgelopen 7 dagen zodat je een beter beeld krijgt van de grootverbruikers.

Wat te doen met de grootverbruikers?

Als je eenmaal weet welke apps het meest van de batterij gebruiken dan zijn er verschillende opties wat je ermee kunt doen. Als je de app niet veel gebruikt of makkelijk zonder kunt dan is het mogelijk om de app te verwijderen van de iPhone. Als verwijderen geen optie is dan kun je kijken naar de Locatievoorzieningen van de app. Door locatievoorzieningen uit te schakelen wordt er minder van de batterij verbruikt. Hetzelfde geldt voor Ververs op de achtergrond.

Locatievoorzieningen uitschakelen

Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Ga naar de app waar het om gaat en selecteer Bij gebruik. Door deze instelling te gebruiken wordt locatievoorzieningen alleen ingeschakeld als de app gebruikt wordt. Het is ook mogelijk om locatievoorzieningen volledig uit te schakelen door voor Nooit te kiezen.

Ververs op de achtergrond uitschakelen

Instellingen > Algemeen > Ververs op de achtergrond. Ga naar de app waar het om gaat en schakel het verversen op de achtergrond uit.


Leave A Comment