Hoe gebruik je Apple Pay?

  • 14 jul 0

Apple Pay is tegelijk met de iPhone 6, 6 Plus en iOS 8.1 geïntroduceerd. Het is het nieuwe betaalsysteem van Apple waarbij de iPhone wordt omgetoverd tot een virtuele creditcard. Het werkt op dezelfde manier als Google Wallet waarbij NFC wordt gebruikt om betalingen te verrichten. De iPhone beschikt over een NFC chip die contact kan maken met NFC ontvangers. Op deze manier is het mogelijk om betalingen te verrichten door alleen de iPhone langs de ontvanger te swipen. De betaling moet vervolgens geverifieerd worden met Touch ID, de vingerafdrukscanner.

Instellen van Apple Pay

Voordat het gebruikt kan worden is het nodig om Apple Pay eerst in te stellen. Touch ID moet ook ingesteld zijn om Apple Pay te kunnen gebruiken. Bij de instellingen voor Touch ID is het vereist dat ook Apple Pay ingeschakeld wordt. In de Passbook app kan de creditcard ingesteld worden. Het verwijderen van een creditcard kan ook in Passbook. Voeg een creditcard toe en vul de aanvullende gegevens in. Door een foto van de creditcard te maken kunnen veel gegevens automatisch ingevuld worden. De creditcard moet vervolgens ingesteld worden als standaard betaalmethode.

Betalen met Apple Pay in winkels

Er kan betaald worden met Apple Pay door de iPhone kort tegen de ontvanger te houden of te swipen. De Passbook app wordt dan automatisch ingeschakeld om de transactie te beginnen. De vingerafdruk is vervolgens nodig om de betalingen te verifiëren. Er is dan een vingerafdruk zichtbaar op het display. Als de creditcard beschermd is door een pincode dan is het mogelijk dat deze ingevoerd moet worden om de betaling te bevestigen. Na de voltooide betaling is de transactie zichtbaar in Passbook.

Betalen met Apple Pay in apps

Betalen met Apple Pay is nu ook mogelijk in de App Store van Apple. Bij de aankoop van een app is er een optie om te betalen met Apple Pay. Er volgt een lijst met opties die ingevuld moeten worden. Hierna hoeft de betaling alleen nog maar bevestigd te worden met de vingerafdruk. Apple Pay kan ook gebruikt worden in bepaalde apps maar helaas nog niet allemaal.

Is Apple Pay veilig?

Een vraag die veel mensen stellen is of Apple Pay wel zo veilig is. Met weinig kennis van smartphones is de technologie niet makkelijk te begrijpen. Je mag er echter vanuit gaan dat dat de veiligheid beter is dan bij een normale creditcard. De verkoper ziet de creditcard, naam en creditcard nummers niet. Dat is een groot voordeel ten opzichte van het gebruik van een normale creditcard. De transacties worden lokaal opgeslagen in de Passbook app maar niet bij Apple zelf volgens Apple. Een normale creditcard kan kwijtraken of gestolen worden. Als dit gebeurt met de iPhone dan is er nog altijd de vingerafdruktechnologie die ervoor zorgt er geen misbruik gemaakt kan worden met Apple Pay.


Leave A Comment