Hoe kan een iPhone gereset worden?

  • 11 jul 0

Wanneer een iPhone wordt opgestart of gebruikt kan deze zomaar vastlopen. Wanneer de iPhone vastloopt kan het zijn dat apps crashen, het toestel zich vreemd gedraagt of dat knopjes niet meer reageren. Maak een frisse start door de iPhone te resetten en zo het werkgeheugen leeg te maken. Hierbij gaan geen apps of gegevens verlopen.

Het resetten van de iPhone kan op twee manieren

Allereerst is er de snelle manier, houdt de aan/uitknop en de homeknop van de iPhone een aantal seconden tegelijk ingedrukt. Na zo’n 10 seconden zal de iPhone opnieuw starten en verschijnt het Apple logo in beeld, de iPhone is nu gereset. Een andere manier om de iPhone te resetten is door de aan/uitknop zo’n 5 seconden ingedrukt te houden. Er verschijnt vervolgens een rode schuifbalk in het beeldscherm met hierop de tekst: zet uit. Veeg met je vinger over deze balk en de iPhone zal vanzelf worden uitgeschakeld. De iPhone kan weer worden aangezet door op de aan/uitknop te drukken en het Apple logo zal in beeld verschijnen.

Harde reset van de iPhone

Ook is het mogelijk om een harde reset uit te voeren waarbij de iPhone compleet wordt gewist, je gaat hierbij terug naar de fabrieksinstellingen. Voordat de iPhone terug wordt gezet naar de fabrieksinstellingen is het slim om eerst een back-up te maken. Zo raak je gegevens niet kwijt. De fabrieksinstellingen kunnen als volgt worden teruggezet:

  • Zorg ervoor dat de iPhone geheel is opgeladen of sluit deze op een laadkabel aan.
  • Ga naar instellingen > Algemeen> Stel opnieuw in
  • Kies voor de optie: Wis alle inhoud en instellingen
  • Bevestigd dit

Herstellen via iTunes

De iPhone kan ook via iTunes worden hersteld. Het toestel moet aan de computer worden aangesloten en hierbij dien je aan te geven dat je de iPhone als nieuw toestel wilt inrichten.
De laatste geïnstalleerde iOS0-versie blijft na het terugzetten naar de fabrieksinstellingen op het toestel staan. Apps moeten opnieuw worden gedownload in de App Store en ook de instellingen moeten opnieuw worden gedaan.


Leave A Comment