Hoe kan ik een iPhone herstel doen?

  • 29 apr 0

Wanneer je iPhone vastloopt, vreemd reageert of bepaalde functies niet meer werken is het mogelijk om de iPhone te herstellen. Je voert dan een restore uit en gaat terug naar de fabrieksinstellingen waarna een eerdere back-up wordt teruggezet.

Restore iPhone
Door een restore uit te voeren en de iPhone te herstellen worden alle gegevens van de iPhone worden gewist waaronder muziek, adressen, afspraken, foto’s en andere gegevens. Het toestel wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen nog voordat er wat is opgezet. Dit hoeft niet te betekenen dat je alles kwijt bent. Wie regelmatig een back-up maakt of iCloud gebruikt kan alle gegevens terugvinden in de backup of cloud. Video’s en muziek staan in iTunes en foto’s en andere gegevens in iCloud. Wanneer iCloud is ingeschakeld wordt er om de zoveel tijd een back-up gemaakt.

Synchronisatie met iTunes
Voordat je aan een restore begint is het van belang eerst een synchronisatie met iTunes uit te voeren. Installeer de nieuwste versie van iTunes en sluit je iPhone aan op de computer. Klik op de iPhone rechtsboven in iTunes en klik vervolgens op herstel. Er kan een melding verschijnen dat eerst een back-up van de instellingen van de iPhone moet worden gemaakt, gebeurt dit doe dat dan. Deze stap kan worden overgeslagen indien er kortgeleden al een back-up is gemaakt en er niets is veranderd. Klik om verder te gaan op de knop herstel. De iPhone zal nu herstellen. Na het herstellen start de iPhone opnieuw op, dit kan even duren. iTunes zal de iPhone opnieuw activeren en de instellingen worden opgehaald. Geef vervolgens aan welke back-up je wilt terugzetten, kies die van de meest recente datum en klik op ga door. Alle gegevens zullen nu worden teruggezet op de iPhone, dit kan een tijdje duren. Na het terugzetten is de iPhone hersteld en weer klaar voor gebruik.

Het is ook mogelijk om de iPhone te herstellen zonder een computer. Dit kan via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Zorg ook hier dat er een back-up is gemaakt via iCloud en zet na het herstellen de back-up terug.


Leave A Comment