Hoe weet ik of een iPhone simlockvrij is?

  • 04 apr 0

Tegenwoordig worden de meeste iPhones simlockvrij geleverd. De kans is groot dat wanneer je in het bezet bent van een relatief nieuwe iPhone, deze dus simlock vrij is. Simlock vrij betekent dat het mogelijk is om simkaarten van alle providers voor het toestel te gebruiken. Een niet simlock vrij toestel werkt enkel met een simkaart van een bepaalde provider. Een voordeel van een simlock vrij toestel is dat een gebruiker zelf een provider of abonnement kan kiezen. Wordt het toestel aangeschaft met een abonnement, dan kan de gebruiker na afloop van het abonnement overstappen zonder dat daarvoor extra kosten hoeven te worden betaald. Bij aanschaf van een toestel is het verstandig te vragen of het toestel simlock vrij is of niet, zo komt men niet voor onaangename verassingen te staan.

Controleren of een iPhone simlockvrij is
Wie geen navraag heeft gedaan of al in het bezit is van een iPhone kan gemakkelijk zelf controleren of het toestel wel of niet simlock vrij is. Allereerst kan dit door een simkaart van een andere provider in de iPhone te plaatsen. Controleer na het plaatsen van de simkaart of het mogelijk is om met het toestel te bellen, sms’en of internetten. Is dit mogelijk, dan is het toestel simlock vrij.

Voor wie niet in het bezit is van een andere simkaart is er een andere manier om te controleren of de iPhone simlock vrij is. Dit kan met behulp van het IMEI nummer dat men kan vinden onder Instellingen, dan Algemeen en dan Info. Onderaan staat het IMEI nummer dat uit 15 cijfers bestaat. Met dit unieke nummer kunnen de gegevens van de iPhone worden opgevraagd. Via google kan er worden gezocht naar een website dat een gratis IMEI check aanbiedt. Voer het nummer in op de site en er wordt gecontroleerd of de iPhone simlock vrij is of niet.


Leave A Comment