Hoe werkt de iPhone wekker?

  • 11 jul 0

De iPhone beschikt automatisch over een handige klokapp die niet geïnstalleerd hoeft te worden. Deze app beschikt over verschillende functies zoals een timer, stopwatch, wereldklokken maar natuurlijk ook een wekkerfunctie. Met deze functie wordt je gewekt op ieder gewenst moment. De functie kan als volgt worden ingeschakeld:

De wekker app

Veeg het scherm onderin naar boven zodat het bedieningspaneel wordt opgeroepen. Nu verschijnt er onderin een rij met vier knoppen. De tweede knop is die van de klokapp, klik deze in om de app te activeren. In de app wordt de wekkerfunctie opgeroepen door onderin op Wekker te drukken. Vervolgens kan het plusteken rechtsboven in het scherm worden aangetikt om een nieuw alarm toe te voegen. Er verschijnt een tijdroller, het gewenste tijdstip waarop men wil worden gewekt kan hier worden gekozen. Moet het alarm op bepaalde dagen worden herhaald dan kan er op de Herhaal knop worden gedrukt. Nu kan er worden aangevinkt op welke dagen het alarm moet afgaan.

Instellen van het geluid

Het geluid van de wekker kan bij Geluid worden ingesteld. Voor de wekker zijn er de standaard geluiden maar ook kunnen er nieuwe alarmgeluiden door de gebruiker worden toegevoegd. Ook kan er een boodschap worden ingesteld voor de wekker bij Label.

Snooze functie

Voor wie moeite heeft met opstaan is er ook nog de Snooze functie. Activeer deze zodat je na het alarm nog even kan blijven liggen en de wekker na het aantal gewenste minuten nogmaals afgaat. Klik op de knop Bewaar zodat de gezette wekker wordt opgeslagen anders gaat deze niet af. De wekker zal uiteindelijk afgaan op het gekozen tijdstip, de alarmtoon zal klinken en er kunnen worden gekozen voor de OK knop of de Snooze knop. Er zijn ook diverse wekker apps te downloaden in de App Store met verschillende nadere snufjes.


Leave A Comment