Hoe zet je een iPhone 6S terug naar de fabrieksinstellingen?

  • 19 aug 0

Er zijn veel redenen waarom iemand een iPhone terug wil zetten naar de fabrieksinstellingen. Misschien wil je de iPhone weggeven aan een vriend of verkopen aan een recycling bedrijf. Of misschien is de iPhone trager geworden en denk je dat het terugzetten de oplossing is. Het is niet moeilijk om dit voor elkaar te krijgen. Het maakt hiernaast niet veel uit of je nog een oude iPhone 4 hebt of een nieuwe iPhone 6S; het proces is bijna hetzelfde. Door terug te gaan naar de fabrieksinstellingen wordt alle data op de iPhone gewist. Dit zijn alle berichten die je ontvangen hebt maar ook alle foto’s die je gemaakt hebt en apps die niet standaard geïnstalleerd zijn. Een back-up is hierdoor erg belangrijk in het geval dat je vergeten bent dat bepaalde data nog op de iPhone stond. Met de back-up is het mogelijk om deze data weer te herstellen. De back-up kun je maken met iTunes door de iPhone met een computer of laptop te verbinden maar het is ook mogelijk om handmatig een back-up te maken. Op deze manier zet je een iPhone terug naar de fabrieksinstellingen:

Ga naar de Instellingen app

De eerste stap wordt gezet door naar de Instellingen app te gaan. Dit is de grijze app met het tandwiel icoon. In het Instellingen menu ga je naar Algemeen waarna je door kunt gaan met de volgende stap. Het Algemeen menu wordt ook aangegeven met een tandwiel icoon.

Ga naar Stel opnieuw in

De tweede stap is het Stel opnieuw in menu. In dit menu worden verschillende opties getoond. Om de iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen ga je naar Wis alle inhoud en instellingen. De iPhone toont vervolgens een waarschuwing of je er zeker van bent dat je alle data en instellingen wilt wissen. Bevestig de keuze en de iPhone begint met het verwijderen van de data. Dit kan even duren afhankelijk van wat je op de iPhone had staan.

Als de iPhone klaar is met het wissen van de data wordt de iPhone automatisch opnieuw opgestart. Het lijkt dan net of de iPhone nieuw uit de doos komt en geïnstalleerd kan worden. Het welkomstmenu wordt getoond waarmee je de iPhone kunt instellen met de goede gegevens. Hierna is de iPhone weer gereed voor gebruik en is het terug gezet naar de fabrieksinstellingen.


Leave A Comment