iOS 7.1 blijkt meest stabiele iOS-versie ooit

  • 02 apr 0

iOS 7.1 is Apple’s nieuwste besturingssysteem dat op 10 maart beschikbaar werd gesteld voor de iPad, iPod Touch en iPhone. Uit onderzoek door Crittercism blijkt dat iOS 7.1 het meest betrouwbare en stabiele besturingssysteem is tot nu toe. Wie zijn toestel nog niet heeft geüpgraded naar 7.1 en last heeft van vastlopers, crashes of andere problemen, doet er goed aan om wel te upgraden naar de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Door onderzoekers van Crittercism zijn talloze data van iDevices verzameld welke op verschillende besturingssystemen draaiden. Na onderzoek kwamen zij erachter dat het meest recente systeem de minste vastlopers en crashes kent. iOS 7.1 heeft een crashrate van zo’n 1.5 procent. Deze versie van het besturingssysteem scoort daarmee een stuk hoger dan voorgaande versies. Deze hadden allen een crashrate van boven de 2 procent.

Ook wanneer wordt gekeken naar de volledige versies, is een positieve ontwikkeling te zien. Gebruikers van iOS 6 hadden met regelmaat last van crashes en vastlopers, dit werd met iOS 7 al een stuk minder. iOS 7 kende een crashrate van 2,1 procent. iOS 7.1 wordt niet op alle vlakken van goede commentaren voorzien. Bij heel wat Apple-toestellen had de installatie van iOS 7.1 een negatief effect op de accuduur werd vorige week duidelijk. De iPhone 4S, 5S en de iPad Mini schijnen hier vooral last van te hebben.


Leave A Comment