iOS 9 draait al op 57 procent van iDevices

  • 12 okt 0

Op dit moment is iOS 9 zo’n 3 weken geleden uitgekomen en te installeren op je iPhone. Zo’n 57 procent van alle gebruikers heeft het nieuwe besturingssysteem van Apple al geïnstalleerd. Door Apple worden regelmatig updates getoond op de App Store pagina voor ontwikkelaars. Hier wordt getoond hoe het ervoor staat met de verspreiding van alle iOS-versies over iDevices. De laatste cijfers die door Apple zijn getoond laten zien dat iOS 9 op 57 procent van alle toestellen draait. Zo’n 2 weken geleden was dat nog 50 procent. Het percentage stijgt niet meer zo snel als in de eerste week maar het aantal installaties blijft wel stijgen. iOS 8 draait momenteel nog op 33 procent van alle toestellen. De versie van iOS 7 staat nog op 10 procent van alle toestellen.

Record voor iOS 9
iOS 9 wordt een stuk sneller door meer gebruikers geïnstalleerd vergeleken met iOS 8 een jaar geleden. Na de release van iOS 8 vorig jaar was deze versie van het besturingssysteem op 47 procent van alle iOS-toestellen geïnstalleerd. De installatie van iOS 9 heeft een record behaald, nog nooit eerder werd een update van iOS zo massaal geïnstalleerd door gebruikers.

Bugs
iOS 8 kampte vorig jaar nog met een aantal fouten na de release, dit is de reden dat de installatie van het besturingssysteem een beetje achterbleef. Een aantal bugs moesten na de release nog worden gefixt en de versie van het besturingssysteem was te groot. Gebruikers met weinig opslagruimte konden de update niet binnenhalen op hun toestel. iOS 9 is een stuk kleiner. Dit is waarschijnlijk de reden waardoor de versie sneller door meerdere gebruikers werd geïnstalleerd. De nieuwe iPhone 6S en 6S Plus draaien standaard al op het nieuwe besturingssysteem. Ook wordt iOS 9 op meer toestellen ondersteund. Op alle apparaten die met iOS 8 werken kan ook iOS 9 worden geïnstalleerd.


Leave A Comment