iPhone 5 is de meest populaire iPhone

  • 26 jul 0

Uit de kwartaalresultaten die Apple onlangs openbaar heeft gemaakt blijkt dat de iPhone 5 de meest populaire iPhone is. Uit de cijfers blijkt dat de helft van het totaal aantal verkochte iPhones een iPhone 5 is. Naast de iPhone 5 worden ook de iPhone 4 en de iPhone 4S nog steeds goed verkocht. Leidinggevenden zijn blij met het feit dat ongeveer 30 procent van het aantal verkochte iPhones de iPhone 4 betreft. Het afgelopen kwartaal is de iPhone met bijna 50 procent van het totale aantal verkochte toestellen alsnog het meest populair.

Apple maakt met deze uitspraken en cijfers duidelijk dat de teruglopende winst niet het gevolg is van een groeiende populariteit van oudere iPhone modellen. Deze geruchten deden de ronde, maar uit de cijfers blijkt duidelijk dat dit niet het geval is. Er zouden minder iPads zijn verkocht dan voorgaande periodes waardoor Apple de winst zag teruglopen.

De iPhone doet het echter wereldwijd goed zo blijkt uit de cijfers. In Japan is de iPhone de meest populaire smartphone. Jarenlang is de ‘flip phone’, een toestel dat men moet openklappen, razend populair geweest in Japan. Toch gaan veel Japanners over op een iPhone en dat is zeer gunstig. Ook elders ter wereld wordt de iPhone goed verkocht. Zowel in opkomende landen als India en Thailand loopt het toestel goed, maar ook in de VS, Groot Brittannië en Rusland is de iPhone nog steeds gewild. Het laatste kwartaal werden er in totaal 31,2 miljoen iPhones verscheept.


Leave A Comment