iPhone 6 Plus aanbieding

iphone6transDe iPhone 6 Plus werd samen met de iPhone 6 op 9 september 2014 door Apple onthuld. De Plus is Apple’s eerste iPhone met een formaat van 5,5-inch. Het toestel is een kruising tussen een tablet en een iPhone te noemen. Het toestel is sneller dan ooit, heeft een vernieuwd design, is dunner en beschikt over een grotere accu. Het toestel is in Nederland vanaf 26 september verkrijgbaar in een variant met 16GB, 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit.

Design en beeldscherm
De iPhone 6 Plus beschikt over en 5,5-inch full HD retina display. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels met een enorme pixeldichtheid van 401 ppi. Daarnaast beschikt de plus over een horizontal display, hiermee kan het toestel horizontaal worden gehouden zodat informatie op een overzichtelijke manier wordt getoond. De iPhone beschikt over een aluminium behuizing en ronde afwerkingen.

Vergelijk de iPhone 6 Plus prijzen:

[mq-productvergelijking filter=”iphone 6 plus”]

Processor en accu
Het gerucht dat de iPhone een snellere processor zou krijgen klopt. Het toestel beschikt over de 64-bit A8 chip en daarnaast over een M8-coprocessor en 1GB aan werkgeheugen. De chip moet zo’n 20 procent sneller zijn dan zijn voorganger en wel 50 procent energiezuiniger. De chip ondersteunt nfc. Ook de accuduur van de iPhone 6 Plus moet een stuk beter zijn dan die van zijn voorgangers. Met het toestel kan zo’n 80 uur muziek worden geluisterd, er kan 14 uur naar video’s worden gekeken en er kan wel 12 uur mee worden ge-internet. De standby tijd bedraagt 16 dagen.

Camera
De Camera in de iPhone 6 Plus is nog steeds een 8-megapixel camera maar deze is wel flink verbeterd. De camera heeft een verbeterde sensor en beschikt over optische beeldstabilisatie. Ook wanneer je met een onvaste hand foto’s maakt zullen deze toch scherp zijn. Video’s hebben met deze camera een maximale resolutie van 1080p. De framerate is van 30 tot 60 frames waardoor video’s altijd vloeiend ogen. Met de camera kan ook worden gefilmd in slowmotion met 120 of 240 beelden per seconde. Aan de voorzijde van het toestel bevindt zich nog een Facetime camera van 1,2 megapixel. Deze camera heeft een verbeterde sensor en laat meer licht binnen. Selfies en videogesprekken zullen hierdoor ook beter worden.

Apple Pay en iOS 8
De iPhone 6 Plus en de iPhone 6 beschikken over een nfc-chip die kan worden gebruikt om contactloos te betalen. Dit is mogelijk in combinatie met de vingerafdrukscanner in de homeknop. Deze werken met het nieuwe betaalplatform van Apple, Apple Pay. Zo kunnen op een veilige en gemakkelijke manier betalingen worden verricht. Deze dienst zal volgens Apple pinpassen en creditcards overbodig maken. De iPhone 6 Plus komt automatisch met iOS 8, het nieuwste besturingssysteem van Apple. Dit systeem is geoptimaliseerd en biedt vele nieuwe functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor verschillende toetsenborden te kiezen. Ook komt het besturingssysteem met een Health-app die samenwerkt met de coprocessor in het toestel.