iPhone 6S Plus aanbieding

ios_front_largeDe nieuwe iPhones zijn er dan eindelijk. De iPhone 6S en de 6S Plus zijn op 9 september 2015 voor het eerst aan de wereld gepresenteerd. Aangezien het een oneven jaar is gaat het om een S versie dat een update is van het voorgaande model. De iPhone 6 Plus was immers al een compleet redesign van wat men gewend was. Bij de 6S Plus gaat het voornamelijk om de interne verbeteringen. Net zoals de iPhone 6 Plus beschikt de 6S Plus over een 5,5 inch Retina display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 401 ppi.

Behuizing

Nieuw aan de iPhone 6S Plus is het materiaal van de behuizing. Deze is van een ander soort aluminium gemaakt dan de iPhone 6. Het gaat om het veel sterkere 7000 series aluminium dat ook gebruikt is in de Apple Watch. Het 7000 series aluminium is gelegerd met zink en maar liefst 60 procent sterker dan normaal aluminium. Door het nieuwe materiaal voor de behuizing is de iPhone 6S Plus dikker geworden maar dit is bijna niet merkbaar met 0,2 mm.

Vergelijk de iPhone 6S Plus prijzen:


Camera

De verbetering van de iSight camera is één de opvallende updates. Deze camera heeft nu 12 megapixels waarmee foto’s nog beter in weinig licht gemaakt kunnen worden. Dit betekent een toename van 4 megapixels in vergelijking met de iPhone 6. De 8 megapixel camera was al aanwezig in ieder model na de iPhone 4S. De nieuwe camera van de iPhone 6S Plus heeft een verbeterde resolutie voor video’s. De video’s die gemaakt worden met de iSight camera beschikken over de Ulra HD resolutie van 4K. De FaceTime camera aan de voorzijde van de iPhone 6S Plus heeft 5 megapixels.

Processor

a9chipDe processor van de iPhone wordt elk jaar verbeterd en dat is is ook dit jaar het geval. De iPhone 6S Plus beschikt over een A9-chip. De chipset is sneller maar ook efficiënter dan de A8 chipset die gebruikt wordt in de iPhone 6. De CPU prestaties van de nieuwe chipset zijn maar liefst 70 procent beter. De grafische prestaties zijn hier naast 90 procent beter volgens Apple.

3D Touch

De iPhone 6S Plus beschikt over een nieuwe technologie die 3D Touch heet. Deze technologie werd al in de Apple Watch gebruikt maar nog niet in een iPhone. 3D Touch voegt drukgevoeligheid toe aan het display. Hierdoor kan de iPhone 6S Plus meten hoe hard er op het display gedrukt wordt. Bij de voorgaande iPhones werd alleen gemeten hoelang er op het display gedrukt werd. De 3D Touch technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor bediening van de iPhone. Zo kan er sneller genavigeerd worden met behulp van 3D Touch.

iOS 9

icon_ios_largeDe iPhone 6S Plus is uitgerust met de laatste update van het Apple besturingssysteem: iOS 9. Dit levert volgens Apple niet alleen betere prestaties maar het is ook efficiënter dan iOS 8. Door de betere efficiëntie is de batterijduur verlengd. Er is ook een spaarstand om de batterij te besparen. Bepaalde functionaliteiten worden uitgeschakeld als de spaarstand ingeschakeld is. In iOS 9 zijn meer verbeteringen aanwezig zoals een proactieve zoekfunctie met Siri en nieuwe apps zoals Apple News.