iPhone 6S aanbieding

hero_front_largeDe nieuwe iPhone is er dan eindelijk; de iPhone 6S. De smartphone is op 9 september 2015 voor het eerst aan de wereld getoond. De S versie van de iPhone 6 is voornamelijk aan de binnenkant verbeterd. Dit is gebruikelijk bij de introductie van een S iPhone. De iPhone 6 had immers al een volledig nieuw design gekregen met een groter display. De iPhone 6S beschikt over een 4,7 inch Retina display met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 326 ppi.

Behuizing

Nieuw aan de iPhone 6S is de behuizing. Deze is van een ander en sterker soort aluminium gemaakt dan de iPhone 6. Het gaat om het 7000 series aluminium dat ook voor de Apple Watch gebruikt is. Dit type aluminium is gelegerd met zink en maar liefst 60 procent sterker dan normaal aluminium. Door het nieuwe materiaal is de iPhone 6S iets dikker geworden maar dit is maar 0,2 mm.

Vergelijk de iPhone 6S prijzen:


compare_iphones_6s_large

Camera

Eén van de grootste updates van de iPhone 6S is de iSight camera. Deze beschikt nu over een 12 megapixel camera die nog betere foto’s maakt met weinig licht. Al vanaf de iPhone 4S was er in ieder model een camera aanwezig met “slechts” 8 megapixels. De iSight camera beschikt nu ook over de UHD resolutie van 4K. De FaceTime camera aan de voorkant van de iPhone 6S heeft 5 megapixels.

Processor

a9chipIeder jaar wordt de processor van de iPhone verbeterd. Dat is dit jaar ook weer het geval. In de iPhone 6S wordt een A9-chip gebruikt. De A9-chipset heeft een ingebouwde M9 bewegingscoprocessor. In de vorige iPhone waren deze nog apart van elkaar. Volgens Apple is de A9-chipset veel sneller dan de A8 chipset.

3D Touch

De iPhone 6 is het eerste smartphone model waarin 3D Touch gebruikt door Apple. De technologie is al aanwezig in de Apple Watch. 3D Touch voegt drukgevoeligheid toe aan het display waardoor de iPhone kan meten hoe hard er op het display gedrukt wordt. De voorgaande modellen konden alleen meten hoelang er gedrukt werd op het display. De technologie zal voornamelijk gebruikt worden voor snelkoppelingen om sneller te navigeren binnen apps.

iOS 9

icon_ios_largeDe iPhone 6S is uitgerust met de laatste versie van het iOS besturingssysteem: iOS 9. Volgens Apple levert iOS 9 niet alleen betere prestaties maar is het ook efficiënter dan iOS 8. Dit leidt tot een langere batterijduur. De batterijduur kan nog verder verlengd worden door de nieuwe spaarstand. Als deze spaarstand ingeschakeld is worden bepaalde functionaliteiten uitgeschakeld waardoor de batterijduur nog verder verlengd wordt. In de iOS update is ook Siri verbeterd en zijn er nieuwe apps toegevoegd zoals Apple News.

Oude iPhone 6S geruchten

Traditiegetrouw zijn er in de aanloop van deze presentatie alweer een aantal foto’s van de nieuwe smartphone gelekt. De foto’s komen van anonieme bronnen. Het Franse Nowhereelse heeft de foto’s gepubliceerd. Op de foto’s zijn beelden te zien van de fabriek waar de displays van de iPhone worden gemaakt. Eerder lekten er al foto’s van de achterkant van de iPhone 6S. De foto’s laten nu de voorkant van het toestel zien die wel heel veel lijkt op de voorkant van de iPhone 6.

Het is niet erg verrassend dat de voorkant ook lijkt op de voorkant van de huidige iPhone 6. Meestal lijkt een S-model iPhone op zijn voorganger. De iPhone 6S zal hier dus ook geen uitzondering in zijn. Mogelijk voert Apple wel wat kleine veranderingen door maar die vallen op de foto nog niet op. De bron van Nowhereelse meldt dat de nieuwe iPhone inmiddels in productie zijn. Op de foto’s zijn de displaypanelen te zien voor de gouden en witte toestellen. Deze worden op het moment gemaakt en zijn klaar om verstuurd te worden naar een fabriek waar deze vervolgens in elkaar gezet worden. Het gerucht doet de ronde dat het beeldscherm van saffierglas zal zijn maar hier heeft de bron verder niets over gemeld. Uit de foto’s blijkt ook niet of Force Touch inderdaad in het scherm is ingebouwd zoals men wel verwacht. De iPhone 6S zal waarschijnlijk in september uitkomen. Naast dit toestel wordt ook een grote 6S Plus verwacht. Naar verwachting zal de camera in het toestel beter zijn met een betere sensor en meer megapixels. Het toestel wordt waarschijnlijk uitgerust met meer werkgeheugen en een snellere A9-processor.