iPhone 7 aanbieding

iphone 7 aanbieding

De iPhone 7 is alweer de zevende generatie van de Apple smartphone; een toestel dat voor velen onbetaalbaar is zonder 2-jarig abonnement. Op iPhoneaanbieding.nl worden de laatste aanbiedingen weergegeven zodat je niet teveel betaalt voor je nieuwe iPhone. De iPhone 7 is uitgerust met een scherp 4,7 inch display, 2 uitstekende camera’s en voor het eerst is het toestel water- en stofdicht. Dit is de iPhone die concurrenten een toontje lager doet zingen. Met de Apple A10 fusion processor en snellere GPU in combinatie met iOS 10 is de verwachting dat het toestel sneller dan ooit is. Hoef je niet na te denken over de aankoop van het nieuwe model? Bekijk en vergelijk de meest recente iPhone 7 aanbiedingen.

Features

  • Apple A10 fusion processor
  • 4.7 inch Retina display
  • 12 megapixel camera
  • 7 megapixel frontcamera
  • iOS 10
  • Stof- en waterbestendig (IP67)
  • 32, 128 of 256 GB

Vergelijk de iPhone 7 prijzen:


Apple heeft de iPhone 7 op 7 september 2016 aan het wereldwijde publiek getoond tijdens de belangrijkste keynote van 2016. Met teruglopende verkopen en toenemende concurrentie wordt er meer dan ooit veel verwacht van het nieuwe iPhone model. Zal het toestel de iPhone 6S records overtreffen en misschien zelfs die van de Samsung Galaxy S7? De tijd zal het leren. Iedereen weet dat Apple smartphones ontwikkeld die het niet alleen beter dan gemiddeld doen maar ook vol zitten met de allerlaatste technische snufjes. Dat is in het geval van de iPhone 7 niet anders. Wat wel anders is dan normaal is dat Apple dit jaar niet gekozen heeft voor een nieuw design. Normaal gesproken gaat het design iedere twee jaar op de schop maar de iPhone 7 volgt het voorbeeld van de iPhone 6 en 6S. De afmetingen, het uiterlijk en de plaatsingen van de buttons zijn vrijwel identiek. Het enige opmerkelijke verschil is de andere home button en de antennestrepen die verplaatst zijn naar de onder- en boventkant. Voor de rest lijkt het toestel sprekend op de in 2014 gepresenteerde iPhone 6. De iPhone 7 heeft een dikte van 7.1 mm bij een gewicht van 138 gram. Dit is even dik als de iPhone 6S en 5 gram lichter. Het zijn echter verschillen die niet opgemerkt worden tijdens gebruik.

Water- en stofbestendig

De iPhone heeft altijd al goed tegen water gekund maar nog niet eerder heeft Apple een IP rating bekendgemaakt voor een specifiek toestel. Dit jaar heeft Apple voor het eerst een IP certificatie gekoppeld aan een iPhone model. De iPhone 7 beschikt over IP67 certificatie. Dit betekent dat het toestel de hoogste mate van stofbestendigheid heeft. Een IP6x code is het hoogst haalbare waardoor de iPhone 7 volledig bestand tegen stof is. Het tweede cijfer staat voor de waterbestendigheid. Met een score van IPx7 is het toestel dompeldicht. Dit betekent dat de nieuwe iPhone een onderdompeling tot een half uur kan weerstaan.

 

Capacitieve home button

Een nieuwe component in de iPhone 7 is de capacitieve home button. Anders dan wat verwacht wordt van een button kan deze geavanceerde home button niet ingedrukt worden. Het lijkt alsof de button ingedrukt wordt maar in feite voel je alleen een trilling als de button aangeraakt wordt. De button werkt met een nieuwe tactic engine die voor accurate feedback zorgt. Net als de home button van de iPhone 6S kan de button nog steeds gebruikt worden om het toestel te ontgrendelen. De revolutionaire technologie voor de nieuwe button is al eerder door Apple gebruikt in trackpads van recente Macbooks.

Retina display

Gelijk aan de twee laatste iPhone modellen is ook de iPhone 7 uitgerust met een 4,7 inch Retina display. Tijdens de presentatie werd gemeld dat het toestel beschikt over Corning Gorilla Glass 5, op dit moment het sterkste soort glas dat beschikbaar is voor smartphones. 3D Touch technologie is wederom aanwezig waardoor je verschillende acties kunt uitvoeren aan de hand van hoe hard je op het display drukt. Het scherm heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi. Het display is niet zo gedetailleerd als het scherm van de Galaxy S7 van Samsung maar bij meer dan 400 pixels per inch worden individuele pixels toch niet met het blote oog waargenomen. In vergelijking met het display van de iPhone 6S heeft het nieuwe display 25 procent meer helderheid en een groter kleurbereik.

Hardware

chip cpu iphone 7Apple iPhones staan bekend om het gebruiksgemak en de snelheid. Vergeleken met andere smartphones beschikt de iPhone vaak niet eens over de beste of snelste hardware maar toch is de iPhone sneller in gebruik met minder haperingen. Als voorbeeld hiervan is het 1GB RAM waar Apple het lange tijd niet nodig vond om dit te verhogen. Terwijl concurrenten inmiddels 3GB RAM of meer in smartphones plaatsten was de iPhone nog steeds sneller. Dit geeft maar weer eens aan dat hardware specificaties niet alles vertellen over de snelheid van een smartphone. De iPhone 7 heeft van Apple een A10 fusion chipset gekregen wat de opvolger is van de A9 chipset. Vier kernen waarvan 2 high performance cores en 2 high efficiency cores werken samen om het toestel zo snel mogelijk te laten opereren. De high performance cores zijn 50 procent sneller dan in de iPhone 6S. Alles wordt op elkaar afgestemd door een performance controller zodat alles zo goed mogelijk op elkaar afsluit. De prestaties van de iPhone 7 chipset zijn 120x beter dan de eerste iPhone uit 2007. De graphics processor is zelfs 240x beter dan die van de originele iPhone. Op het gebied van de batterij is de iPhone vooruit gegaan gezien de langere batterijduur. De batterij heeft meer meer capaciteit gekregen dan de batterij in de iPhone 6s. De iPhone 7 batterij heeft een capaciteit van 1960 mAh. Dit betekent dat de capaciteit met 14 procent is toegenomen. De iPhone 6S batterij heeft een capaciteit van 1715 mAh. De batterijduur tijdens 4G internetgebruik bedraagt 12 uur en de standbytijd is 10 dagen.

Opslagruimte

Terwijl de laatste iPhone instapmodellen verkrijgbaar waren met 16GB heeft Apple dit jaar gekozen voor meer opslagruimte. De goedkoopste iPhone 7 is uitgerust met minimaal 32GB opslagruimte. In een tijd waarin consumenten steeds meer muziek en video’s bekijken op de smartphone wordt de vraag naar meer opslagruimte alleen maar groter. Apple heeft geluisterd naar de vraag om meer opslagruimte in het instapmodel te plaatsen. De iPhone 7 is hiernaast beschikbaar in 128GB en 256GB versies. Het is de eerste keer dat Apple een smartphone uitbrengt met 256GB opslagruimte. Tot op heden was de iPhone niet uitgerust over een geheugenkaart slot en dat is jammer genoeg nog steeds niet het geval. Dit betekent dat de interne opslagruimte niet uitgebreid kan worden met een microSD geheugenkaart in tegenstelling tot veel concurrerende smartphones die op Android draaien.

iOS 10

De iPhone 7 draait op de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem. De tiende versie van het door Apple ontwikkelde besturingssysteem is tegelijk met de nieuwe iPhone gepresenteerd nadat eerder al een beta versie op de markt gebracht is om bugs vroegtijdig op te sporen en ontwikkelaars meer ruimte te geven. Het besturingssysteem van Apple staat bekend om het gebruiksgemak en de minimalistische vormgeving. Hoewel het besturingssysteem steeds gecompliceerder is geworden is te zien dat Apple er nog steeds alles aan doet om iOS zo gebruiksvriendelijk te houden. In iOS 10 zijn diverse updates doorgevoerd die meer functionaliteiten toevoegen en bestaande functies verbetert. Het design is voor een aantal apps aangepast maar vooral de snelheid in gebruik is toegenomen. Een opvallende aanpassing is te vinden in het vergrendelscherm. De voor de iPhone typerende “Slide to unlock” is vervangen door de eenvoudige instructie “Press Home to open”. Hiernaast is het in iOS 10 mogelijk om de iPhone uit de slaapstand te ontwaken door deze alleen maar te bewegen. De meldingen op het vergrendelscherm worden nu ook anders weergegeven en zijn verschillende acties mogelijk met 3D Touch. Het Control Center heeft eveneens een nieuwe lay-out waardoor het simpeler oogt en makkelijker in gebruik is. Voor het eerst heeft Apple ontwikkelaars toegang gegeven tot Siri waardoor de spraakassistent in de toekomst ook in apps van derden gebruikt kan worden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat er veranderd is in de tiende versie van iOS.

Camera

apple iphone7 cameraDe iPhone heeft vele jaren de concurrentie achter zich gelaten op het gebied van foto- en videokwaliteit tot Samsung begin dit jaar de Galaxy S7 presenteerde. Hoewel de iPhone 6S een uitstekende fotokwaliteit levert was de Samsung camera veel beter. Vooral in situaties met donkere delen is het verschil in kwaliteit goed zichtbaar. Met de iPhone 7 camera slaat Apple terug om Samsung de mond te snoeren. De camera van de iPhone 7 is op veel punten verbeterd zodat het wederom de concurrentie aan kan gaan met de Samsung smartphones. De iSight camera aan de achterkant beschikt over een 12 megapixel sensor met een f/1.8 diafragma. Deze camera is uitgerust met de optische beeldstabilisatie en een verbeterde techniek om tonen in kaart te brengen. Andere features zijn Quad-LED True Tone flitser, Hybrid IR filter, Autofocus met Focus Pixels en Auto HDR. Met deze camera kunnen video’s geschoten worden in 4K. Uiteraard is ook de Live Photos feature weer terug. Met deze techniek is het mogelijk om herinneringen niet alleen met een enkel beeld vast te leggen maar ook de seconden voor- en na het maken van de foto waarbij zelfs het geluid opgenomen wordt. De FaceTime HD camera aan de voorkant heeft een 7 megapixel sensor met een f/2.2 diafragma. Retina Flash is weer aanwezig zodat het scherm als flitser voor selfies kan dienen en ook automatische beeldstabilisering. Met de FaceTime HD camera kunnen video’s geschoten worden in 1080p.

iPhone 7 aanbiedingen

Het nieuwste exemplaar van de iPhone is beschikbaar in de kleuren zwart, goud, roségoud en zilver. Bij aankoop van de iPhone 7 is er niet alleen de keuze voor een kleur maar ook voor de hoeveelheid opslagruimte. Het goedkoopste iPhone 7 model heeft 32GB maar er kan ook gekozen worden voor 128GB opslagruimte. Het nieuwste Apple toestel is met abonnement te koop maar ook als los toestel. Bij een losse iPhone is er geen sprake van een contract of simlock. De iPhone als los toestel werkt met een simkaart van iedere willekeurige provider. Een iPhone 7 met abonnement beschikt over een simlock en kan alleen gebruikt worden op het netwerk van de provider die het abonnement aanbiedt. Als er gekozen wordt voor een abonnement dan is het verstandig om de iPhone 7 aanbiedingen te vergelijken. De providers hebben elk andere maandtarieven en combinaties van belminuten, sms en data. In de eerste periode na de lancering van de iPhone 7 zijn dit de adviesverkoopprijzen voor een iPhone 7 als los toestel:

  • iPhone 7 met 32GB: 769 euro
  • iPhone 7 met 128GB: 879 euro
  • iPhone 7 met 256GB: 989 euro

De adviesprijs geldt voor de iPhone 7 die simlockvrij en als los toestel verkocht wordt. Een losse iPhone 7 wordt verkocht bij verschillende webshops zoals Belsimpel, Mobiel.nl en Typhone. Bij deze webshops worden ook iPhone 7 toestellen verkocht met een abonnement. Bij een iPhone 7 abonnement is er sprake van een afbetaling van het toestel gedurende de looptijd. Het maandtarief dat betaald wordt voor het iPhone 7 abonnement bestaat uit twee delen. Het ene deel bestaat uit de kosten van het bellen, sms’en en internetten terwijl het andere deel uit het terugbetalen van de iPhone 7 bestaat. Hierdoor is het mogelijk dat een iPhone 7 met abonnement aangeboden wordt voor € 0,-.