iPhone doorschakelen? Zo schakel je gesprekken door

 • 30 jun 1

Zit je te zoeken naar een manier om je iPhone door te schakelen naar een ander nummer? Uiteraard is dat met de iPhone mogelijk; niet alleen met de iPhone 7 maar ook met oudere modellen. Als je even niet bereikbaar wilt zijn op je zakelijke nummer dan kun je je nummer bijvoorbeeld doorverwijzen naar de receptioniste of collega. Dit is bijvoorbeeld handig als je ziek bent, de gehele dag onbereikbaar bent of gewoonweg even rust wil. Met de doorschakelen functie worden alle gesprekken naar je mobiele nummer doorgezet naar een ander nummer naar keuze. Dit kan een mobiel nummer zijn maar ook een vast nummer. Hoe je dit instelt lees je hieronder:

Doorschakelen telefoongesprek

De iPhone heeft diverse functies om gesprekken anders te behandelen dan normaal. Zo kun je de wisselfunctie gebruiken tijdens een gesprek om van gesprek te wisselen, is er de vergaderfunctie maar je kunt ook gesprekken doorschakelen op de iPhone.

CDMA of GSM Netwerk
Het maakt een verschil of je gebruik maakt van een CDMA of GSM Netwerk bij het instellen van de iPhone. In Nederland maken we gebruik van het GSM Netwerk. In dit artikel wordt dan ook uitgelegd hoe je het aanpast op dit netwerk. Als je gebruik maakt van een CDMA netwerk neem dan contact op met je provider.

Gesprekken doorschakelen

Gesprekken doorschakelenHet doorschakelen van oproepen op de iPhone is binnen enkele seconden ingesteld. Gebruik daarvoor deze stappen:

 • Ga naar de Instellingen app
 • Ga naar Telefoon
 • Ga naar Doorschakelen
 • Schakel Doorschakelen in
 • Vul het telefoonnummer in

Als je vervolgens gebeld wordt dan schakelt de iPhone het gesprek door naar het telefoonnummer dat je opgegeven hebt. Zodra de functie Doorschakelen ingeschakeld is verschijnt er een icoon in de statusbalk. Dit is een telefoonicoon met een pijl naar rechts. Hierdoor weet je snel of gesprekken nog worden doorgeschakeld of niet.

Alle gesprekken doorschakelen

Met een “ouderwetse” opdrachtcode is het ook mogelijk om de gesprekken door te schakelen. Door deze code in te voeren op je iPhone kun je alle gesprekken naar je nummer doorschakelen. Met een andere code kun je het annuleren en met weer een andere code kun je de status opvragen.

 • Activeren: **21*(telefoonnummer)#
 • Annuleren: ##21#
 • Status: *#21#

One Comment

 1. Willem Bothmer 27 april, 2018 at 05:50 - Reply

  mijn telefoon iPhone s 4 staat op lock
  Ik krijg hem niet van de lock af omdat sire er op zit (Stem)
  Hij zegt wat hij doet dat wil ik er af hebben
  Hij laat me elke keer zien dat hij op internet moet maar dat gaat niet
  om dat ik de telefoon niet van de lock krijg
  wat moet ik doen om de stem er uit te krijgen zodat ik gewoon mijn code kan indrukken
  voor hem open te krijgen

Leave A Comment