iPhone SE is goedkoop in vergelijking met iPhone 6S

  • 12 apr 0

Er is de laatste tijd al veel geschreven over de iPhone SE. De nieuwe 4 inch smartphone van Apple heeft vergelijkbare specificaties als de iPhone 6S maar gaat voor veel minder over de toonbank. De iPhone SE is uitgerust met hardware dat gelijk is aan de iPhone 6S. De iPhone SE beschikt ook  over dezelfde indrukwekkende A9 processor en 2GB werkgeheugen. Gelijk aan de iPhone 6S bevat de iPhone SE Touch ID maar de prijzen liggen ver uit elkaar. De iPhone SE is in Nederland voor 489 euro verkrijgbaar terwijl de iPhone 6S te koop is voor 671 euro. Wat is nu de winstmarge op deze toestellen?

iPhone SE marge

De iPhone SE is in Nederland te koop voor 489 euro. De productieprijs is onlangs bekend gemaakt door het onderzoeksbureau IHS die de iPhone uit elkaar heeft gehaald. De kosten voor het produceren van de iPhone SE liggen circa op 140 euro. Dit zijn alleen de productiekosten. De kosten voor marketing, onderzoek en andere algemene kosten zitten hier niet in. Dit betekent een winstmarge van 349 euro per verkochte iPhone SE. Bekijk de abonnementen hier.

iPhone 6S marge

De iPhone 6S is in Nederland te koop voor 671 euro. De productieprijs van dit toestel is vorig jaar berekend. De iPhone 6S kan voor circa 206 euro gemaakt worden door Apple. Dit is ook zonder de kosten voor marketing, onderzoek en andere algemene kosten. De winstmarge op de iPhone SE komt hierdoor neer op 465 euro per verkocht toestel. Bekijk de abonnementen hier.

Gezien de productiekosten en winstmarge maakt Apple minder winst op de iPhone SE. Dit valt ook te verwachten gezien de specificaties van de kleinere iPhone. De conclusie uit deze vergelijking is dat de iPhone SE een koopje is in vergelijking met de iPhone 6S.


Leave A Comment