iPhone SE aanbieding

hero_static_largeDe iPhone SE is op 21 maart 2016 door Apple gepresenteerd. Op deze datum had een Apple event gepland waarin de iPhone SE en een kleinere versie van de iPad Pro zijn gepresenteerd. De iPhone SE is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel.

iPhone SE

De iPhone SE is de eerste iPhone met een 4 inch display na meer dan twee jaar. De laatste iPhone met een 4 inch display was de iPhone 5S. Dit model was tegelijk met de 4 inch iPhone 5C in 2013 gepresenteerd. De vraag naar een 4 inch iPhone is echter gebleven. Sommige gebruikers hebben nog steeds de voorkeur voor een iPhone model dat kleiner is dan het 4,7 inch model van de iPhone 6 en 6S. De iPhone SE heeft een vergelijkbaar design als de iPhone 5S.

Vergelijk de iPhone SE prijzen:

Specificaties iPhone SE

De iPhone SE beschikt over een 4 inch Retina display en komt beschikbaar in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Net zoals de laatste modellen van Apple is ook de iPhone SE uitgerust met een vingerafdrukscanner en Touch ID. Deze scanner wordt gebruikt om het toestel te ontgrendelen maar ook voor betalingen met Apple Pay met behulp van de NFC chip. Het toestel draait op de snelle A9-chip die ook in de iPhone 6S gebruikt wordt. De M9 coprocessor is ook aanwezig in de SE iPhone. Voor de opslag van foto’s, video’s en andere bestanden is er een model met 16GB opslagruimte maar er is ook variant met 64GB opslagruimte.

Camera

De iPhone SE beschikt net als de iPhone 6S over een 12 megapixel iSight camera. Met deze camera kunnen video’s opgenomen worden in 4K. De camera ondersteund ook de Live Photos feature en heeft diverse features zoals Autofocus met Focus Pixels, Face detection, Auto HDR, Tap to focus en Auto image stabilization. De frontcamera heeft 1,2 megapixels en kan video’s opnemen in 720p. Deze camera heeft een diafragma van ƒ/2.4 en beschikt over de Retina Flash feature.