iPhone verkopen: wat je niet mag vergeten

  • 09 dec 0

Zoals ieder jaar kun je er vanuit gaan dat een nieuw iPhone model in September gepresenteerd wordt. Als je je huidige iPhone wilt verkopen dan kun je dit beter doen voordat de nieuwe modellen gepresenteerd worden. Zodra de nieuwe iPhone modellen de markt betreden neemt de waarde van de oudere modellen af. Voordat je je telefoon direct opstuurt naar een telefoon opkoper zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen:

Back-up en herstellen

Voordat je je iPhone verkoopt is het belangrijk dat alle persoonlijke informatie verwijderd wordt. Je wilt immers niet dat deze informatie in de handen van iemand anders terechtkomt. Verwijder de gegevens niet van de iPhone voordat er een back-up gemaakt is. Dit kan gedaan worden met iCloud maar ook op een desktop computer of laptop.

iCloud back-up

Bij nieuwere versies van iOS wordt er automatisch door iCloud een back-up gemaakt. Dit wordt eens per 24 uur gedaan als de iPhone verbonden is met een WiFi-netwerk. De iPhone moet dan ook aangesloten zijn op netstroom en het scherm gelockt zijn. Het is ook mogelijk om handmatig een back-up te maken. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie. Als de back-up gemaakt is kan de data verwijderd worden.

Verwijder de iPhone uit de iCloud account

Ga naar www.icloud.com en log in op je account. Selecteer de iPhone die verkocht wordt en verwijder de iPhone uit de lijst.

iTunes back-up

Het is mogelijk om handmatig een back-up te maken door de iPhone te verbinden met een desktop computer, laptop of Mac. Dit kun je doen met behulp van iTunes. Selecteer de iPhone en klik op Back Up. Als de back-up gemaakt is kan de data verwijderd worden van de iPhone.

iPhone resetten

Het resetten van de iPhone is eenvoudig. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in en selecteer Wis alle inhoud en instellingen. Dit zorgt ervoor dat de iPhone terug gezet wordt naar de fabrieksinstellingen.

Verkopen op Marktplaats

Marktplaats is al jaren de meest populaire tweedehands website van Nederland. Bijna iedereen in Nederland heeft ervaring met het verkopen van een product via Marktplaats. Als je een advertentie maakt voor je iPhone zorg er dan voor dat alle belangrijke gegevens vermeld worden in de titel. Dit is de titel die iedereen ziet in de lijsten met producten. Vermeld het iPhone model, de opslagruimte en kleur zodat iedereen meteen ziet om welke iPhone het gaat. Een voorbeeld is “iPhone 6 16GB space gray”. Bekijk vervolgens voor hoeveel vergelijkbare iPhone te koop staan. Let hierbij ook op de kleuren van de iPhone aangezien bepaalde kleuren minder geld opleveren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een witte kleur. Als je snel van je iPhone af wilt dan is het verstandig om de prijs iets lager in te stellen dan wat er gevraagd wordt voor de vergelijkbare iPhones. De prijzen veranderen steeds. Dit is het gevolg van vraag en aanbod. Doe je best om je iPhone eruit te laten springen. Indien mogelijk lever dan ook de originele verpakking en de oplader van de iPhone. Dit kan net het verschil betekenen voor een potentiële koper om op jouw iPhone te bieden.

Ruil je iPhone in voor geld

Als je geen zin hebt in vreemden aan de deur dan zijn er bedrijven die geld geven voor je iPhone. Deze bedrijven recyclen mobiele telefoons. De mobiele telefoons worden gedemonteerd waarna de onderdelen hergebruikt worden. Het is ook mogelijk dat de iPhone een nieuw leven krijgt in een ander land. Je bezoekt de website van het recycling bedrijf en je zoekt je iPhone op. Er worden een aantal vragen gesteld om de conditie van de iPhone te bepalen. Aan de hand van deze vragen kan het bedrijf bepalen hoeveel men voor je iPhone wil betalen. Als je tevreden bent met de prijs dan kun je doorgaan met verkoop. Je ontvangt vervolgens een envelop thuisgestuurd die je terug kunt sturen of je ontvangt een code waarmee je de iPhone gratis kunt versturen. Als het recycling bedrijf de iPhone gecontroleerd heeft of het overeenkomt met de ingevulde informatie dan wordt de betaling per bank naar je overgemaakt.


Leave A Comment