Kan ik een iPhone verzekeren?

  • 29 apr 0

Veel iPhone gebruikers sluiten een verzekering af bij aankoop van het toestel. Het verzekeren van een iPhone heeft als voordeel dat men niet zelf voor de kosten opdraait wanneer de iPhone wordt gestolen of bijvoorbeeld kapot valt. Een iPhone verzekering kan worden afgesloten bij de provider of bij een andere verzekeraar. Apple geeft ook de mogelijkheid om als iPhone gebruiker extra garantie bij te kopen. Men kan eraan twijfelen of het nodig is een iPhone te verzekeren. Het verzekeren van de iPhone is niet verplicht maar toch kiezen veel gebruikers hier wel voor, het geeft een veiliger gevoel om het toestel te verzekeren.

Is een verzekering nodig of niet?
Een gebruiker zou alleen een iPhone moeten verzekeren wanneer de schade groter zal zijn dan het bedrag dat je zelf voor noodgevallen kwijt kan. Bij een iPhone verzekering betaal je maandelijks een bepaald bedrag. Wanneer er iets gebeurt met het toestel ben je hier voor verzekerd en worden de kosten gedekt. Gebeurt er niks met het toestel, dan ben je alle kosten die je maandelijks hebt betaald kwijt.
Vraag jezelf af of het nodig is om je iPhone te verzekeren. Op een iPhone zit standaard 1 jaar garantie, binnen de EU geldt zelfs een garantie van wel twee jaar. Wanneer de iPhone kapot gaat en dit niet het gevolg is van bijvoorbeeld de eigen onhandigheid is het mogelijk de provider of winkelier aan te spreken waar het toestel vandaan komt.

Hoe ga je om met de iPhone?
Wie slordig, onhandig of niet zuinig is met een toestel doet er goed aan de iPhone wel te verzekeren. Ben je wel zuinig en let je goed op, weeg dan af of je de iPhone laat verzekeren of niet. Je kan er als gebruiker ook voor kiezen om zelf iedere maand een bedrag opzij te zetten en hiervan de schade te betalen indien deze ontstaat. Ook is het van belang om na te gaan of er wel een speciale iPhone verzekering nodig is. Verlies of diefstal kan door de inboedelverzekering worden gedekt. Diverse vormen van schade worden door de aparte toestelverzekeringen gedekt.

Verzekeraars
Wanneer men de iPhone graag wil verzekeren dan is dit mogelijk bij de provider maar ook bij diverse verzekeraars zoals bijvoorbeeld de ANWB. Bij Apple kan men terecht voor AppleCare+. Voor €99 mag de iPhone twee keer worden gerepareerd, het eigen risico bedraagt €69. Bekijk voor de aanschaf van een iPhone eerst hoe je bent verzekerd voordat je een verzekering afsluit. Vergelijk ook kosten en voorwaarden van verschillende verzekeraars en providers en kom zo tot de meest voordelige verzekering.


Leave A Comment