Navigatie apps voor de iPhone

  • 30 jun 0

Voor iPhone gebruikers is een navigatiesysteem niet meer nodig, navigeren van A naar B kan natuurlijk ook met een iPhone. In de App Store zijn diverse navigatie apps te downloaden in verschillende soorten prijsklassen en met verschillende functies. Onderstaand zijn een aantal van deze navigatie apps op een rijtje gezet.

Google Maps

De Google Maps app is een gratis navigatie functie waar men een hoop aan heeft. Deze app heeft een rustige witte interface en diverse functies. Zo kan men de wereld verkennen in kaart- of satellietweergave maar ook in Google Street View. Met de navigatiemogelijkheid beschikt over live verwerking van de verkeersdrukte en een heldere Nederlandse stem.

TomTom

TomTom is in de navigatiewereld zeker een bekende. Het bedrijf levert al jaren goede navigatie apparatuur en ook is er al tijden een speciale TomTom app beschikbaar voor de iPhone. Wie de app aanschaft krijgt daarbij Lifetime Maps, de nieuwste kaarten mogen elke vier jaar gratis worden gedownload. Door TomTom worden kleine correcties automatisch doorgevoerd. De app is snel, functioneert goed en kan de meest betrouwbare of snelle route berekenen. Prijzen voor deze app variëren tussen de €39,99 tot €69,99, afhankelijk van welk werelddeel men kiest.

Navigon

Een andere betaalde navigatie iPhone app is die van Navigon. Dit bedrijf is leverancier van bekend navigatieapparatuur. Deze app beschikt over complete kaartinformatie die steeds wordt aangepast. Kaarten kunnen van te voren worden gedownload en offline worden gebruikt. Het navigeren gebeurt door een Nederlands sprekende stem. De App is verkrijgbaar in verschillende versies, de prijzen variëren tussen de €26,99 en €89,99.

Waze

De applicatie Waze is onder vele iPhone gebruikers zeer populair. Het is een gratis navigatie app waarbij er door de gebruiker zelf flitsers, files en routes kunnen worden doorgegeven. Men kan luisteren naar een Nederlands sprekende stem en er is zelfs een toeterfunctie waarmee gebruikers elkaar kunnen lokaliseren.

GPS Navigatie 2 van Skobbler

De mooiste geanimeerde animatie app voor op de iPhone is wel die van Skobbler, de GPS Navigatie 2. Deze app komt men een Engelse navigatiestem en beweegt vloeiend over de informatie en kaart heen. Bij aanschaf van de app krijgt men beschikking over de kaart van Nederland en België. Ook kunnen kaarten van omringende landen worden gekocht en opgeslagen tegen lage prijzen. Deze app kost €1,79.

Sygic

De app Sygic maakt gebruikt van de kaarten van TomTom. Deze app is gratis maar ook is er een betaalde versie verkrijgbaar. De routeplanner van Sygic is betrouwbaar en daarnaast een stuk goedkoper dan TomTom. Het is mogelijk vooraf kaarten te downloaden en er is veel mogelijk met deze applicatie.


Leave A Comment