Nieuwe Apple A9-processor voor iPad Pro

  • 13 mei 0

Bronnen hebben aan Apple Insider gemeld dat Apple waarschijnlijk deze herfst een tablet gaat aankondigen voor de zakelijke markt. Het gaat om de iPad Pro. De tablet zal worden uitgebracht met een schermformaat van 12,9 inch en is waarschijnlijk voorzien van de modernste processor van Apple op dit moment, de A9 chipset. Inmiddels is er over de iPad Pro al het nodige geschreven. Eigenlijk zou de iPad vorig jaar al worden aangekondigd maar op dat moment was er onvoldoende capaciteit in de fabrieken van Apple om de iPad daadwerkelijk te produceren. Er werd namelijk ook gewerkt aan de productie van de iPhone 6 en 6 Plus en de Apple Watch.

Wanneer wordt de nieuwe iPad gepresenteerd?

Komende herfst zou de nieuwe iPad dus echt worden aangekondigd. Inmiddels is de tablet doorontwikkeld. Het apparaat zal bij de onthulling waarschijnlijk beschikken over Apple’s nieuwste functies en hardware. Zo zal de tablet bijvoorbeeld zijn voorzien van Apple Pay. Het scherm krijgt een formaat van 12,9 inch en zal beschikken over ‘force touch’. Het scherm herkent de wijze waarmee een gebruiker op het scherm drukt en biedt extra mogelijkheden. De tablet zal zijn voorzien van de A9-chipset, Apple’s nieuwste processor. Deze processor wordt geproduceerd door Samsung. Samsung is op dit moment de enige fabrikant ter wereld die processors maakt die zijn gebakken op 14 nanometer. De chipsets zijn hiermee zuiniger en effectiever dan andere processors.

Waarschijnlijk zal de tablet komen met een USB-C ingang. Deze komt naast de gebruikelijke lightning-aansluiting waarmee het apparaat kan worden opgeladen. Ook krijgt de iPad misschien een stylus-pen. Deze zal via Bluetooth in contact staan met de tablet. Apple zal met de grote tablet vooral mikken op de zakelijk markt maar er kunnen natuurlijk ook particulieren geïnteresseerd zijn.


Leave A Comment