Nieuwe features in iOS 9 voor de Notities app

  • 12 nov 0

De Notities app in iOS 9 heeft een complete metamorfose gehad. Van een standaard notitie app in vorige iOS versies is het nu een app waarin meerdere features verwerkt zijn.

Betere user interface

Het Home scherm van de Notities app geeft nu meer informatie waardoor het voor een gebruiker makkelijker te zien is om welke notitie het gaat. De inhoud van de notitie wordt getoond maar ook thumbnails van afbeeldingen, video’s en tekeningen.

Folders maken

In de nieuwe Notities app is het mogelijk om folders aan te maken zodat notities bij elkaar gevoegd kunnen worden. De notities zijn sneller terug te vinden door het gebruik van folder.

notes-app

Nieuwe taakbalk

De Notities app beschikt over een taakbalk die getoond wordt als er op het plus icoon gedrukt wordt. Deze taakbalk biedt verschillende functies waarmee de notitie bewerkt kan worden. Zo kunnen tussenkopjes en afbeeldingen toegevoegd worden. Door de functies in de taakbalk kunnen notities volledig naar wens aangepast worden.

Checklists maken

De Notities app biedt nu de mogelijkheid om checklists te maken. Dit gaat een stapje verder dan de standaard bullets en streepjes. Er kunnen echte checklists gemaakt worden die afgevinkt kunnen worden.

Foto’s en video’s toevoegen

Als een notitie alleen niet voldoende is dan kan een foto of video behulpzaam zijn. Deze kunnen beiden aan een notitie toegevoegd worden. Het is mogelijk om een Foto te importeren maar je kunt ook direct de foto maken vanuit de notitie.

Tekeningen maken

Als je iets niet in woorden weet uit te brengen en je hebt er geen foto van dan kun je het proberen te tekenen in de Notities app. Met de vinger kan eenvoudig een tekening in de notitie gemaakt worden. Er zijn verschillende tekeninstrumenten en kleuren die je kunt gebruiken voor de notitie.


Leave A Comment