Nieuwe functies Siri in iOS 9

  • 27 okt 0

In iOS 9 zijn heel veel nieuwe functies toegevoegd in Siri. De meeste instellingen en functies werken met oudere iPads of iPhones maar er zijn ook wat functies die enkel werken met de nieuwe iPhone 6S.

Herinner me hieraan

De eerste nieuwe functie in Siri begrijpt in iOS 9 wat er op je scherm staat. Dat kan handig zijn wanneer je voor later wat op wil slaan. Wanneer je zegt ‘herinner me hieraan’ wordt er een link gemaakt naar wat er op je scherm staat. Dit werkt niet in apps van derden maar al wel binnen Apple-apps en Safari.

siri

Hey Siri

Een functie die altijd op de iPhone 6S werkt is het commando ‘hey Siri’. Wanneer je dit commando uitspreekt luistert Siri direct. In de iPhone 6S heeft Apple een nieuwe M9-chip geplaatst die zorgt voor een minimale impact op de batterij. Siri luistert bij oude iPhones alleen naar het commando wanneer het toestel is verbonden met netstroom. Wil je dit niet dan kan je de functie ook uitschakelen via Instellingen > Algemeen > Siri en sta hier ‘hey Siri’ toe of niet toe. Ook kan je in iOS 9 Siri trainen om alleen naar jouw stem te luisteren. Dit doe je via de korte stemtraining wanneer je Siri toestaat.

Belgisch-Nederlands dame

Wanneer je wil dat Siri tijdelijk niet naar je luistert dan leg je de iPhone met het beeldscherm naar beneden of je stopt hem in je zak. Dit wordt door sensoren gedetecteerd en Siri zal niet reageren op het commando ‘hey Siri’. De stem van de Nederlandse Siri is mannelijk. Het is in iOS 9 mogelijk om een Vlaamse dame te laten spreken. Dit kan via het menu door bij Instellingen > Algemeen > Siri de stem op Belgisch-Nederlands te zetten.


Leave A Comment