Nieuws over de iPhone 6S

  • 18 mei 0

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities komt met een aantal nieuwtjes over de iPhone 6S. Over het algemeen is Kuo goed ingelicht, regelmatig doet hij uitspraken over onaangekondigde producten van Apple. Hij zou nu zelfs de opvolger van de iPhone 6 al in handen hebben gehad. Het zou gaan om een toestel met een krasbestendiger beeldscherm welke ook beschikbaar zal zijn in als Plus variant en in een nieuwe kleur rosé.

Wat zijn de verbeteringen?

De iPhone 6S beschikt volgens de marktanalist over een verbeterde A9 processor en een werkgeheugen van 2GB wat twee keer zoveel is als de iPhone 6. Ook zou het toestel beschikken over een 12-megapixel camera, de huidige iPhones beschikken over een camera van 8 megapixel. De nieuwe iPhone zou verder zijn voorzien van een krasbestendig scherm en een stevigere behuizing. Het is mogelijk dat alleen de duurdere en grotere iPhone 6S Plus van een laag saffierglas wordt voorzien. Op de huidige iPhones wordt alleen voor de bescherming van de homeknop en cameralens saffierglas gebruikt. Ook zouden de iPhone 6S en Plus volgens Kuo worden voorzien van Force Touch en een verbeterde vingerafdrukscanner. Door Force Touch zou het scherm in staat zijn om verschil tussen een hard en lichte aanraking te herkennen. Momenteel is Force Touch al beschikbaar op de nieuwe MacBooks, de Apple Watch en waarschijnlijk ook op de iPad Pro.

Volgens Kuo gaat er geen kleine iPhone komen met een 4-inch beeldscherm. Apple zou het toch willen houden bij een model van 4,7-inch en een model van 5,5-inch. De nieuwe iPhones worden verwacht in september, de productie zal waarschijnlijk in juni van start gaan.


Leave A Comment