Nummerbehoud iPhone abonnement

  • 04 apr 0

Het behouden van een telefoonnummer bij bijvoorbeeld het afsluiten van een nieuw abonnement of bij het overstappen op een andere aanbieder wordt nummerbehoud of nummerportabiliteit genoemd. Voor velen is het belangrijk om het nummer ‘mee’ te nemen omdat dit nummer bij iedereen al bekend is. Het is altijd mogelijk om een mobiel nummer mee te nemen. Het maakt niet uit of er wordt overgestapt van aanbieder of dat er prepaid of met een abonnement wordt gebeld. Bij een vast nummer is het ook mogelijk het nummer mee te nemen. Dit is alleen niet altijd zo wanneer men verhuist. Verhuist men naar een andere regio dan krijgt men sowieso een nieuw nummer omdat iedere regio een eigen netnummer heeft.

Geef het ruim van tevoren door
Het is van belang het nummerbehoud goed te regelen. Wanneer er een nieuw abonnement wordt afgesloten kan aan de nieuwe aanbieder worden aangegeven dat men het nummer wil behouden. De nieuwe aanbieder kan het oude abonnement bij oude aanbieder opzeggen, dit kan de klant ook zelf doen. Geef in ieder geval 10 werkdagen voor het huidige abonnement afloopt aan dat je het nummer wil blijven behouden. De nieuwe aanbieder heeft namelijk 10 werkdagen de tijd het nummerbehoud te regelen. Wanneer men dit pas later aangeeft dan kan dit als consequentie hebben dat een nummer een aantal dagen niet te bereiken is.

De oude aanbieder moet tot een maand na afloop van het abonnement het nummer bewaren. Het nummer kan echter pas overgaan op het nieuwe abonnement wanneer het oude abonnement ook echt stopt. Wil men een nummer al eerder voor een nieuw abonnement gebruiken, dan moet het abonnement worden afgekocht. Dit is mogelijk bij sommige aanbieders, er wordt een bedrag bepaald voor de resterende abonnementsduur.
Een nieuwe provider kan maximaal 10 euro in rekening brengen voor het regelen van het nummerbehoud. De oude aanbieder kan geen kosten in rekening brengen, ook niet als het nieuwe abonnement bij dezelfde aanbieder wordt afgesloten.


Leave A Comment