OLED-scherm voor iPhone pas in 2018

  • 01 dec 0

Er werd even gedacht dat de iPhone 6S zou zijn voorzien van een OLED-scherm, dit was echter niet het geval. Volgens bronnen van de Japanse krant Nikkei wordt dit OLED-scherm pas in de iPhone geplaatst in 2018. De krant meldt dat Apple zijn leveranciers al heeft ingelicht over de geplande verandering. LG is vaste schermleverancier van Apple, het bedrijf zou al bezig zijn om de productiecapaciteit te verhogen. Ook zou LG een nieuwe fabriek gaan openen in Korea.

Kwaliteit

Tot nu toe is de Apple Watch het enige product van Apple dat is voorzien van een OLED-scherm. Nikkei noemt hiervoor als reden dat het moeilijk is om high-end OLED-panelen voor smartphones te maken. Na verloop van tijd verminderen de prestaties van de schermen. Apple zou nu in samenwerking met LG werken aan diverse technische verbeteringen zodat er OLED-schermen van hoge kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Samsung heeft de massaproductie van OLED smartphoneschermen al onder de knie. Onlangs werd door Foxconn een nieuwe fabriek geopend waar OLED-schermen worden geproduceerd. Het lijkt erop dat Apple wacht tot de techniek betrouwbaar genoeg is en kan worden toegepast op grote schaal. iPhones worden immers altijd in enorm grote hoeveelheden geproduceerd.

Voordelen van OLED

OLED-schermen hebben het voordeel dat ze een geweldige kleurweergave hebben en minder energie gebruiken. De schermen hebben namelijk geen backlight als achtergrond verlichting nodig. Hierdoor is de accuduur langer, de kijkhoek groter en het zwart in het beeldscherm dieper. Het lijkt er wel op dat Apple aan het wachten is om de OLED-techniek ook te gebruiken. Bij donkere en geanimeerde wallpapers kan zo’n scherm een enorm verschil maken ten opzichte van een gewoon beeldscherm.


Leave A Comment