Overleg tussen Apple en Samsung over patenten

  • 02 jan 0

Volgens de laatste berichten zouden Apple en Samsung aan het overleggen zijn over het vaststellen van een overeenkomst. Zullen de fabrikanten nu eindelijk de rechtszaak omtrent het onrechtmatig gebruikmaken van elkaars patenten tot een goed einde brengen?

Inmiddels duurt de rechtszaak tussen Apple en Samsung al meer dan twee jaar. Apple heeft Samsung beschuldigd van het onrechtmatig gebruik maken van patenten in Samsungs smartphones. Samsung is hieraan schuldig bevonden en is door de rechter veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding die oploopt tot enkele honderden miljoenen euro’s. Tot een definitief oordeel in deze zaak is het nog niet gekomen. Dit is overigens niet de enige zaak tussen beide fabrikanten, er zijn meerdere zaken tegen elkaar aangespannen die betrekking hadden tot patentschending.

In november zijn Apple en Samsung overeengekomen dat zij voor 8 januari 2014 bij de rechter een voorstel in zullen dienen. The Korea Times heeft vermeld dat de twee fabrikanten over het bepalen van deze overeenkomst met elkaar in gesprek zijn. Apple wil een betaling van zo’n 22 euro voor ieder Samsung toestel dat gebruik heeft gemaakt van een patent van Apple. Samsung ziet daarentegen het liefst een wederzijdse licentie overeenkomst waarbij Samsung gebruik kan maken van Apple’s patenten. De zaak krijgt begin januari een vervolg, de rechter zal zich buigen over de overeenkomst die op dit moment nog niet is gesloten.


Leave A Comment