Samsung moet 290 miljoen dollar betalen aan Apple

  • 27 nov 0

Op donderdag 21 november is Samsung door de rechtbank in de VS veroordeeld tot het betalen van een boete van 290 miljoen dollar aan Apple. Deze boete dient Samsung te betalen wegens patentinbreuk. Samsung werd in een eerdere uitspraak al veroordeeld tot het betalen van 640 miljoen dollar aan Apple. De 290 miljoen dollar komt boven dat bedrag op. Samsung wist al eerder dat het fout zat. De rechtszaak was Samsung niet te doen om de onschuld te bewijzen, maar om een zo laag mogelijke boete te krijgen.

De rechtszaak tussen Samsung en Apple liep al enige tijd. Samsung werd in dezelfde zaak een jaar geleden veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 1 miljoen dollar. Er was inbreuk vastgesteld op vijf patenten van Apple. Deze boete werd donderdag herberekend omdat bleek dat deze boete door de jury onjuist was herberekend. Apple pleitte voor 52 miljoen dollar terwijl Apple voor 380 miljoen dollar pleitte, de rechtbank wees dus uiteindelijk 290 miljoen dollar toe.

In een verklaring heeft Apple laten weten dat het niet alleen ging om geld en de patenten. Het zou volgens Apple ook gaan om het harde werk en de innovatie die Apple in het uitvinden van ieder product steekt. Apple is daarom ook blij dat het kopiëren door Samsung van de Apple producten niet ongestraft blijft. In maart 2014 staat er alweer een nieuw proces tussen de twee bedrijven op de planning. Apple claimt nu dat in de nieuwe Galaxy-modellen van Samsung gepatenteerde technologieën van Apple worden gebruikt. Het schadebedrag zou zomaar nog een stuk hoger op kunnen lopen.


Leave A Comment