Sim vergrendeld! Wat nu?

 • 04 jul 4

Het kan gebeuren dat je niets meer kan met je nieuwe iPhone. Veel nieuwe gebruikers zijn niet op de hoogte van het probleem dat de simkaart soms vergrendeld. Het probleem is onlangs door veel gebruikers ondervonden na het updaten naar iOS 7.1.2. Nadat de installatie van de nieuwe iOS is de sim vergrendeld. Je krijgt dan de vraag om de sim te ontgrendelen.

Hoe de sim ontgrendelen?

Je krijgt het scherm met “ontgrendel sim” ervoor. Druk op ontgrendelen. Bij instellingen in het Engels druk je op Unlock. Vervolgens moet je je pincode invoeren. Let op! Het gaat hier niet om de door jouw gekozen pincode. De pincode waar om gevraagd wordt staat samen met de PUK-code op het kaartje waar de simkaart in geleverd werd. Deze pincode dien je in te voeren. Hierna is het toestel weer te gebruiken.

Sim ontgrendelen na verlies iPhone

Het kan gebeuren dat je jouw toestel niet kan vinden of echt bent verloren. Er zijn mensen die op de iPhone de functie “Zoek mijn iPhone” willen gebruiken. Dat lukt niet altijd. In veel gevallen gaat het mis bij de actie waarbij je een bericht aan de vinder wilt geven. Veelal wordt de iPhone vervolgens op afstand gewist en wordt toestel als verloren betiteld in het apparaat. Het toestel is in de verloren modus niet meer te gebruiken. Apple heeft deze functie speciaal ingebouwd zodat een iPhone moeilijk te gebruiken is nadat het gestolen is.

De oplossing

Voor ieder probleem is een oplossing. Het Apple product waarop je de functie “Zoek mijn iPhone” hebt gebruikt, daar moet de iPhone uit de verloren modus worden gehaald. Als dit eenmaal gedaan is zal een activatie van de sim voldoende zijn om het toestel weer te laten werken. Als je geen backups gemaakt hebt bij iTunes bijvoorbeeld dan ben je de gegevens kwijt.

Is het probleem nog niet verholpen? Je kan altijd contact opnemen met Apple Care. Via de chat-support is het mogelijk contact op te nemen en er kan gebeld worden naar 0800-0201581. Krijg je niemand te pakken? Laat je dan terugbellen door een expert op het gebied van jouw product. Ga naar deze pagina en kies het product, het probleem en laat je telefoonnummer achter.


4 Comments

 1. Anoniem 5 januari, 2017 at 09:39 - Reply

  4.5

 2. Anoniem 29 maart, 2017 at 09:15 - Reply

  2.5

 3. Leon Vrins 22 mei, 2020 at 08:19 - Reply

  Sinds de update van gisteren 21 mei is mijn simkaart vergrendeld. vervolgens zou ik het scherm moeten krijgen met ‘ontgrendel sim’ ervoor. Helaas, niet dus. Ik ben nog zeer onervaren met mijn iphone, dus ik heb geen flauw idee wat te doen, behalve misschien naar de Apple-winkel ter plaatse gaan. Overigens, waarom moet er voortdurend ge-update worden als alles goed functioneert? M.i. is hier sprake van een ernstig virus dat al decennia veel ongemak veroorzaakt, i.c. het veranderingsvirus.
  Bij Microsoft bijv. kunnen ze er ook wat van.

 4. Janny Kootstra 26 november, 2020 at 19:36 - Reply

  Mijn sim is ook vergrendeld! Wat nu?

Leave A Comment