Topman Apple is CEO van het jaar 2014

  • 29 dec 0

De bestuursvoorzitter van Apple, Tim Cook, is uitgeroepen tot CEO van het jaar 2014 door CNN. Cook werd eerste en een verrassende tweede plaats was voor de topman van BlackBerry, John Chen.

Dat Apple een goed jaar achter de rug heeft mag duidelijk zijn. Het bedrijf maakte ook dit jaar weer een enorme winst. Door Apple werden in september 2014 de iPhone 6 en 6 Plus uitgebracht en beide toestellen zijn een waar succes. Het is dus ook niet vreemd dat Tim Cook door CNN wordt uitgeroepen tot CNN van het jaar 2014. De tweede op de lijst van topmannen is John Chen, Chen is sinds 2014 topman van BlackBerry. Het is verrassend dat Chen als tweede eindigt omdat BlackBerry vorig jaar nog op sterven na dood leek te zijn. Toch vond het bedrijf in 2014 de weg weer naar boven. BlackBerry kwam met BlackBerry Passport, het nieuwe vlaggenschip. Passport werd goed ontvangen en ook redelijk goed verkocht. Op dit moment draait het bedrijf nog steeds verlies maar dat is een stuk minder dan dat het vorig jaar deed.

BlackBerry stond afgelopen kwartaal nog wel in de rode cijfers. Toch zal er een winst overblijven wanneer de eenmalige reorganisatiekosten worden weggenomen. In 2015 verwacht BlackBerry daarom ook weer winst te maken. Dit heeft ook te maken met de BlackBerry Messenger, een app die ook beschikbaar is voor iOS, Android en Windows Phone en al 91 miljoen gebruikers telt.


Leave A Comment